Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor!
Dolar
Euro
Sterlin

Selanik'te ziyaret edilmesi gereken bir yer

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Selanik'te ziyaret edilmesi gereken bir yer
Tünay MERTEKCİ

Kuşkusuz ki Yunanistan’ın birçok bölgesi her yıl dünyanın her yerinden turistleri ağırlamakta. Eşsiz adaları, güzel sahilleri, misafirperver halkıyla Yunanistan, görülmeye değer bir ülke.

Genel olarak Yunanistan’da büyük yemek firmalarının bayilerini göremezsiniz. Karnınız açıktıysa ya ‘Suvlaki’ yemek zorundasınız ya da bir tavernada oturmalısınız. Yunanistan, gelenek ve göreneklerini en son kaybedebilecek ülkelerden biri. Selanik, Yunanistan’ın en çok turist alan bölgelerinden birisi… Başkent Atina ile birlikte Yunanistan’ın en gözde şehri olduğu da söylenebilir. Selanik’te yaşam hiç durmuyor. Günümüzde Selanik’in simgesi olarak görülen ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı Devleti tarafından yapılan eşsiz bir yapı olan Beyaz Kule etrafında her akşam bir ‘panayır’ havası var. Mimar Sinan’ın eşsiz eserlerinden olan Beyaz Kule Osmanlı devleti tarafından gazino, hapishane ve kale olarak kullanılmıştı. Şimdilerde ise Selanik’in en uğrak yerlerinden biri… Selanik ayrıca en fazla Türk’ün de ziyaret ettiği bir bölge. Kuşkusuz ki bunun nedeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün orada doğmuş olması. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev Selanik’te müze haline getirilmiş. Türkiye elçiliğinin hemen yanında bulunan müze içerisinde Mustafa Kemal’in ve annesi Zübeyde Hanım’ın bal mumu heykelleri de bulunmakta. Anıtkabir’deki bal mumundan belki de daha gerçekçi gözüken heykelin yanı sıra müzede Atatürk’ün kişisel eşyalarını da göreceksiniz. Söz konusu eve her gün Türkiye’den onlarca otobüs gelmekte… Her gün yüzlerce turistin ziyaret ettiği müzenin etrafı da Türklerin işlettiği kafelerle dolu. Bölgeye girdiğiniz anda Türkiye’deymiş gibi hissedebilirsiniz. Huzur veren bir şehir olan Selanik’e giderseniz Beyaz Kule’yi ve Atatürk’ün evini görmeden ayrılmayın… (Voice of the Island)

Benzer haberler

Featured
Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" 2026-06-14 12:34:00 “Modern Nicosia” Sergisi açıldı 2026-06-14 12:28:00 Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” 2026-06-14 12:22:00 Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı 2026-06-14 12:16:00 En fazla yağış Kantara'da 2026-06-14 11:29:00 Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim 2026-06-14 11:21:00 Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak 2026-06-14 11:00:00 Karneler yarın dağıtılıyor 2026-06-14 10:57:00 Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü 2026-06-14 10:51:00