Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Oymen'den süt ürünleriyle ilgili şikayetlerin incelemesi çağrısı Esentepe İlkokulu yeni okul binası açıldı “Bellek: Sergi Mekanları” etkinliği yarın yapılıyor Brent petrolün varili 101,37 dolardan işlem görüyor Tuğcu “Sendikanın taleplerine yazılı taahhüt gelmemesi halinde yarın da genel grevde olacağız” Park halindeki tırda yangın meydana geldi Meteoroloji açıkladı: İki gün yağmur bekleniyor Denktaş "Biz ucuz anketlere bakmıyoruz” YTB burslarıyla 30 KKTC’li öğrenci Türkiye’deki üniversitelere yerleştirildi EL-SEN, KIB-TEK’te yaşanan sorunları gerekçe göstererek bugün genel grev başlattı Eyllül ayı hayat pahalılığı rakamları açıklandı Nöbetçi eczaneler (5 Ekim 2026) LTB ile Kıbrıs Türk Gençlik Federasyonu Gençlik Meclisi ile ilgili iş birliği protokolü imzaladı 31 Ekim'e kadar ateş yakmak yasak Güney Kıbrıs’ta itfaiyeye 24 saatte 38 olay ihbarı yapıldı Tarım Bakanlığı sebze üreticilerine fide desteği verecek Polis Memuru Münhali için son başvuru tarihi yarın LTB, 1500 adet mekanik su sayacının ihale sürecini tamamladı AB devletleri arasında en yüksek üçüncü elektrik fiyatı artışı yapan ülke Güney Kıbrıs Bir haftada 13 yangın Oymen'den süt ürünleriyle ilgili şikayetlerin incelemesi çağrısı Esentepe İlkokulu yeni okul binası açıldı “Bellek: Sergi Mekanları” etkinliği yarın yapılıyor Brent petrolün varili 101,37 dolardan işlem görüyor Tuğcu “Sendikanın taleplerine yazılı taahhüt gelmemesi halinde yarın da genel grevde olacağız” Park halindeki tırda yangın meydana geldi Meteoroloji açıkladı: İki gün yağmur bekleniyor Denktaş "Biz ucuz anketlere bakmıyoruz” YTB burslarıyla 30 KKTC’li öğrenci Türkiye’deki üniversitelere yerleştirildi EL-SEN, KIB-TEK’te yaşanan sorunları gerekçe göstererek bugün genel grev başlattı Eyllül ayı hayat pahalılığı rakamları açıklandı Nöbetçi eczaneler (5 Ekim 2026) LTB ile Kıbrıs Türk Gençlik Federasyonu Gençlik Meclisi ile ilgili iş birliği protokolü imzaladı 31 Ekim'e kadar ateş yakmak yasak Güney Kıbrıs’ta itfaiyeye 24 saatte 38 olay ihbarı yapıldı Tarım Bakanlığı sebze üreticilerine fide desteği verecek Polis Memuru Münhali için son başvuru tarihi yarın LTB, 1500 adet mekanik su sayacının ihale sürecini tamamladı AB devletleri arasında en yüksek üçüncü elektrik fiyatı artışı yapan ülke Güney Kıbrıs Bir haftada 13 yangın
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Sektörün sorunları için adım atılmazsa süresiz eyleme gidilecek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Sektörün sorunları için adım atılmazsa süresiz eyleme gidilecek"
Reklam

Birleşik Taksiciler Birliği, sektörün sorunları için adım atılmadığı takdirde 18 Ekim Salı günü Cumhuriyet Meclisi önünden başlayıp, Ercan Havalimanı önünde araçları kilitleyerek, süresiz eyleme gidecekleri uyarısında bulundu.

Birlik Yönetim Kurulu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, sıkıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

-Karalar

Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Murat Karalar konuşmasında, sektörün, uzun zamandır sabır içerisinde sorunlara çözüm beklediğini belirtti. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile iki ay önce görüştüklerini dile getiren Karalar, Arıklı’nın, taleplerini haklı bulduğunu söyledi.

Bakan Arıklı’nın, talepleri konusunda hukukçusuna ivedilikle çalışma başlatılması için talimat verdiğini dile getiren Karalar, “Ancak iki ay geçmesine rağmen bir arpa boyu yol kat edilmedi, hiçbir bilgi de bize verilmedi” diye konuştu.

Adli olayların ve korsan taşımacılığın arttığını ifade eden Murat Karalar, farklı ülkelerden kişilerin KKTC’de taşımacılık yaptığını kaydetti ve bu konuda polise yetki verecek şekilde yasal mevzuat hazırlanmadığını söyledi.

-“Bizim talebimiz yasal mevzuatların ve denetlenebilir bir mekanizmanın oluşması”

Murat Karalar, “Bizim talebimiz hakkımızın başkalarına peşkeş çekilmesine karşı yasal mevzuatların ve denetlenebilir bir mekanizmanın oluşmasıdır” dedi.

Maliye Bakanlığı ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan da taleplerinin karşılık görmediğini savunan Karalar, taksi sektörünün sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığını ancak ilgili bakanlıkların bundan kaçtığını ileri sürdü.

Şoförün ve yolcuların görülebilmesi için araç muayenesinde ön cam olarak yer alan film çekilemez maddesinin sağ ve sol ön kapılara da film çekilemez olarak düzenlenmesini talep ettiklerini dile getiren Birlik Başkanı Karalar, bu konuda da yasal mevzuatta bir değişiklik yapılmadığını söyledi.

Güney Kıbrıs’a geçildiğinde hem plakayı hem de T harfini kapatmak zorunda kaldıklarını anlatan Karalar, Güney Kıbrıs’taki gibi sarı plakalara geçilip, T harfinin kaldırılması konusunda da adım atılmadığını belirtti. Karalar, “Bu son noktaydı. Umarım bu basın açıklamasından sonra ilgili bakanlıklar ve hükümet yetkilileri bize sessiz kalmaz” diye konuştu.

Aksi durumda 2017 yılındaki eylemin devamı niteliğinde bir eyleme gidecekleri uyarısında bulunan Karalar, tüm taksicilerin hak ve menfaatleri için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

-Ercan

Çatalköy Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Ercan da, yasal mevzuatlarda değişiklik yapılması, denetlenebilir çağdaş yasalarla “korsan” diye adlandırdıkları kaçak taşımacılık yapanlara karşı önlem alınması için gerekli çalışmaları bitirdiklerini belirterek, bakanlığın bunları hayata geçirmemek için sektörü oyaladığını ileri sürdü.

Ercan, sorunlar için hiçbir adım atılmazsa 18 Ekim Salı günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meclisi önünden başlayıp, Ercan Havalimanı önünde araçları kilitleyerek, süresiz eyleme gideceklerini bildirdi.

-Polat

Havalimanı Taksiciler Birliği Başkanı Seydi Polat ise, Ercan Havalimanı özelleştirildiğinden bu yana 10 yıl geçtiğini ifade ederek, Ercan Taksi Durağı’nın yerinin hâlâ belli olmadığını söyledi.

“Orada 36 tane emekçi arkadaşımız var, onların ekmeği peşindeyiz” diyen Polat, ilgili bakanı göreve davet etti.

Bir otelin turistik ve özel araçlarla taksi durağı kurup, kaçak taşımacılık yaptığını dile getiren Polat, bölgedeki mevcut taksi durağına iş verilmediğini söyledi. Polat, 4 yıldır bu konuda mücadele verildiğini ancak bu konuya da el atılmadığını ifade etti.

Benzer haberler

Featured
Oymen'den süt ürünleriyle ilgili şikayetlerin incelemesi çağrısı 5 Eki 2026 19:54 Esentepe İlkokulu yeni okul binası açıldı 5 Eki 2026 19:47 “Bellek: Sergi Mekanları” etkinliği yarın yapılıyor 5 Eki 2026 19:41 Brent petrolün varili 101,37 dolardan işlem görüyor 5 Eki 2026 19:36 Tuğcu “Sendikanın taleplerine yazılı taahhüt gelmemesi halinde yarın da genel grevde olacağız” 5 Eki 2026 19:28 Park halindeki tırda yangın meydana geldi 5 Eki 2026 19:24 Meteoroloji açıkladı: İki gün yağmur bekleniyor 5 Eki 2026 18:37 Denktaş "Biz ucuz anketlere bakmıyoruz” 5 Eki 2026 18:31 YTB burslarıyla 30 KKTC’li öğrenci Türkiye’deki üniversitelere yerleştirildi 5 Eki 2026 18:22