Seçimler yaklaşık 5 saat sürdü

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi İdare amirliğine UBP İskele milletvekili Yasemin Öztürk, divan katipliğine UBP Girne milletvekili Hasan Küçük, UBP Lefkoşa milletvekili Alişan Şan, CTP Gazimağusa milletvekili Şifa Çolakoğlu ile CTP Lefkoşa milletvekili Devrim Barçın seçildi.
Başkanlık Divanı seçimi gündemiyle toplanan Cumhuriyet Meclisi bugünkü çalışmalarını tamamladı.
Cumhuriyet Meclisi’nin bir sonraki birleşimi yasama ve denetim gündemiyle 14 Mart’ta yapılacak.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugünkü toplantısında Başkanlık Divanı’nı seçti.
Meclis Başkanlığı, Başkan Yardımcılığı, idare amirliği ve divan katipleri için yapılan seçimler yaklaşık 5 saatte tamamlandı.
Meclis Başkanlığı seçimi 5, Meclis Başkanlığı Yardımcılığı seçimi iki turda tamamlandı.
Meclis Başkanlığı’na seçilen UBP milletvekili Zorlu Töre ile Meclis Başkan Yardımcılığı’na seçilen CTP milletvekili Fazilet Özdenefe teşekkür konuşması da yaptı.
Meclis Başkanlığı ve Başkan Yardımcılığı seçimi gibi idare amirliği ve divan katipleri seçimi de gizli oyla yapıldı.
Seçim işlemlerinin bir defada tamamlanabilmesi için adayların isimlerinin yer aldığı birleşik oy pusulası hazırlandı.
İdare amirliğine UBP İskele milletvekili Yasemi Öztürk, divan katipliğine UBP Girne milletvekili Hasan Küçük, UBP Lefkoşa milletvekili Alişan Şan, CTP Gazimağusa milletvekili Şifa Çolakoğlu ile CTP Lefkoşa milletvekili Devrim Barçın aday gösterildi.
İdare amirliğine 35 kabulle UBP milletvekili Öztürk, divan katipliklerine 39 kabulle CTP milletvekili Barçın, 42 kabulle CTP milletvekili Çolakoğlu, 36 kabulle UBP milletvekili Küçük ve 39 kabulle UBP milletvekili Şan seçildi.
Meclis, varılan mutabakat gereği bir sonraki toplantısını 14 Mart Pazartesi günü yapacak.
Benzer haberler
Featured
Trump "Bence Ukrayna'nın yeni bir başkan edinme vakti geldi"
Isaias Kasırgası can aldı, 800 binden fazla ev elektriksiz kaldı
İki doz ilaca rağmen idamdan sağ çıkan mahkum taburcu edildi
Anthropic'in yapay zeka modeli sahte cinayet ihbarında bulundu
Brüksel'deki protestolarda çıkan olayların ardından 17'si çocuk 21 kişi savcılığa sevk edildi
Trump, çabaları karşılığında 8 Nobel Barış Ödülü alması gerektiğini söyledi
Mustafa Demir Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı
Çeler "Sandalye değil, toplumun geleceğinin peşindeyiz"
Green Pedal "İki hafta geçi, ihmal hala devam ediyor



