Seçim ve Halkoylaması (Geçici Kurallar) Yasası yürürlüğe girdi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Ara seçimlerle ilgili işlemlerin sürelerinin kısaltılmasını düzenleyen Seçim ve Halkoylaması (Geçici Kurallar) Yasası, dünkü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhuriyet Meclisi'nin dünkü birleşiminde oy çokluğuyla kabul olunan Seçim ve Halkoylaması (Geçici Kurallar) Yasası", Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayımlandı.
Yasa ile 25 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhuriyet Meclisi ve Yerel Yönetimler ara seçimleri için Seçim ve Halkoylaması Yasasında öngörülen süreler kısaltıldı.
-Seçimin başlangıç günü, oy verme tarihinden önceki otuzuncu gün
Buna göre, 25 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhuriyet Meclisi ve Yerel Yönetimler ara seçimlerinde seçimin başlangıç günü, oy verme tarihinden önceki otuzuncu gün olarak düzenlendi.
Seçim ve Halkoylaması Yasasında oy verme gününden önce en geç “otuz beşinci gün” biçiminde yer alan sandık seçmen listelerinin asılmasına ilişkin süre “yirmi ikinci gün”; “yedi gün” biçiminde yer alan sandık seçmen listelerinin askı süresi “dört gün” ve oy verme gününden önceki “yirminci gün” biçiminde yer alan sandık seçmen listelerinin kesinleşmesine ilişkin süre “on ikinci gün” biçiminde değiştirildi.
-Adayların saptanmasına ilişkin süre “yirmi yedinci güne kadar” olarak düzenlendi
Esas Yasada oy verme gününden önceki “kırkıncı güne kadar” biçiminde yer alan siyasal parti adaylarının saptanmasına ilişkin süre “yirmi yedinci güne kadar”; oy verme gününden önceki “otuz yedinci gün” olarak belirlenen adaylık başvuru süresi “yirmi beşinci gün; oy verme gününden önceki “yirmi sekizinci gün” olarak belirlenen adaylıkların kesinleşme süresi “yirmi birinci gün” olarak ve “yirmi yedinci gün” olarak belirlenen kesinleşen adayların ilanına ilişkin süre “yirmi birinci gün” olarak düzenlendi.
Esas Yasada oy verme gününden önceki “yirmi altıncı günün sabahında” başlayacağı belirtilen propaganda süresi ise “yirminci günün sabahında” başlayacak. Ayrıca, oy verme gününden önceki “yirmi birinci gün” olarak belirlenen Devlet radyolarında ve Devlet televizyonunda propaganda yapmak için Yüksek Seçim Kuruluna yazılı başvuru yapılmasına ilişkin süre “on dokuzuncu gün” ve oy verme gününden önceki “yirmi yedinci gün” olarak belirlenen ad çekme “yirmi birinci gün” olarak biçiminde düzenlendi.
Benzer haberler
Featured
Yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Fransa'da 61 vilayette "turuncu" alarm verildi
ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine, Anıtkabir'i ziyaret etti
11 Temmuz Basın Günü ödül töreniyle kutlanacak
NATO Genel Sekreteri Rutte "Hava gücüne çok uluslu tanker takviyesi geliyor"
Güney Kıbrıs’ta aile içi şiddetle ilgili çağrı sayısı 18 bini aştı
Etna Yanardağı'nın püskürttüğü kül hava ulaşımını aksattı
Veli Kısmet için çok acil trombosit aranıyor!
BM Genel Sekreteri’nden liderlere “fırsatı yakalama” çağrısı
En fazla yağış Alayköy'de



