Seçim öncesinde geçiş noktalarına istihdam yapılması gündemde
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Göç Dairesi Başkanlığı çalışanlarının, 2003 yılından bu yana geçiş noktalarında çalışan ve tecrübe sahibi olan kadrolu çalışanların yerine, geçiş noktalarınasaatlik ödenecek 25 kişi istihdam edilmesiyle ilgili tepki ve suçlamada bulunduğu haber verildi.
Politis gazetesi “Seçim Öncesi Express İşe Alımlar” başlığıyla geniş yer verdiği haberinde, bunun seçim öncesi amaçlara hizmet eden bir hareket olduğunu ve bu konuya Anastasiadis ailesinden bir kişinin de müdâhil olduğuna dair şüpheler bulunduğunu yazdı.
İçişleri bakanlığının geçiş noktalarına Nüfus ve Göç Dairesi Başkanlığından personel yerleştirmesiyle ilgili icraatlarının seçim öncesiyle ilgili bazı şüpheler yarattığını yazan gazete, Anastasiadis hükümetinin görev süresinin sona ermesine az bir zaman kala, geçiş noktalarını saat başına ödenecek personelle güçlendirmeye çalıştığını ve İçişleri Bakanının önerisinin ardından Rum Bakanlar Kurulunun işe alımlara karar verdiğini belirtti.
İçişleri Bakanlığından kaynakların, olaya, kısa zaman önce Nüfus ve Göç Dairesi Başkanlığı müdürü olarak atanan ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in eşinin yeğeni olan Maria Adamidu’nun müdahil olduğuna dair eleştirilerde bulunduklarını kaydeden gazete, Adamidu’nun adının Güney Kıbrıs kamuoyunda “altın pasaportlar” olarak bilinen davada da geçtiğini ifade etti.
Öte yandan geçiş noktalarında 2003 yılından bu yana çalışan ve tecrübe sahibi olan personelin, Nüfus ve Göç Dairesi Başkanlığı ofislerine geri döneceklerini kaydeden gazete, ortaya nasıl çözüleceği bilinmeyen yasal bir sorun çıktığını da belirtti.
Geçiş noktalarında görev alacak ve saat başına ücret alacak kişilerin, örneğin, geçiş noktalarından kimlerin geçmesine izin verip kimlerin geçmesine izin vermeyecekleri konusunda karar alamayacaklarını yazan gazete, bu kişilerin üstlenebilecekleri görevlerin tamamen farklı olduğunu kaydetti.
Gazete “Lefkoşa’daki geçiş notaklarında” bugün 27 kadrolu kişi çalıştığını ve geçiş noktaları 24 saat çalıştığı için daha fazla elemana ihtiyaç olduğunu ekledi.
Benzer haberler
Featured
2026 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu
Tayland'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde can kaybı 31'e yükseldi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Ekim 2026)
Yunan basınına göre Güney Kıbrıs'la İsrail'e elektrik hattı projesi için "Muğlaklık" formülü üzerinde duruluyor
Holguin’in Hristodulidis’e sürekli Türk tezlerini ilettiği iddia edildi
Borsa günü yüzde 1,42 değer kazanarak tamamladı
BİR-SEN'den hükümete "Çalışanlara verilen söz ne zaman tutulacak?”
İskele Gençlik Merkezi (İGEM) hizmete açıldı
Oymen'den süt ürünleriyle ilgili şikayetlerin incelemesi çağrısı



