Şartlı Tahliye Tüzüğü’nde değişiklik yapıldı

Voice Kıbrıs Haber
Bakanlar Kurulu, Şartlı Tahliye Tüzüğü'nde değişikliğe giderek, şartlı tahliye için gerekli süreleri kısalttı.
Cezaevi Disiplin Yasası altında hazırlanan “Şartlı Tahliye (Değişiklik) Tüzüğü” Bakanlar Kurulu’nda onaylayarak, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Tüzükte yapılan değişikliğe göre hükümlüler, mahkeme tarafından verilen hapislik cezasının 1/3’ünü tamamladıktan sonra Şartlı Tahliye Kurulu’nda durumunun görüşülmesi için başvuru hakkı kazanacak.
Ancak taammüden katil veya adam öldürme suçu ve taammüden katil veya adam öldürmeye teşebbüs suçu işleyip mahkum olan hükümlüler, mahkeme tarafından verilen hapislik cezasının 1/2’sini tamamladıktan sonra Şartlı Tahliye Kurulu’nda durumunun görüşülmesi için başvuru hakkına sahip olacak.
Dün yürürlüğe giren tüzük, 90 gün süreyle yürürlükte kalacak.
Benzer haberler
Featured
Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!
Şahali “30 okulun içinde Eğitim Bakanlığı’nın 30 kuruşu yoktur”
Çavuş “Alın bunu bitirin desek bitiremezsiniz. Suyu bitiremediğiniz gibi…”
Meclis’te “hükümetin icraatları ve seçim tarihi” gündem oldu
Arıklı “Bize göre 5+1 için zemin yok, olması da mümkün değil”
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi toplandı
Özersay “Türkiye iki devletli çözüm arayışını sürdürüyor”
Dr. Suat Günsel Girne İlkokulu, mezunlarını törenle uğurladı
Çeler “Hodri meydan altı ay sonrasına çekilmez”


