Şarbon yüklü füze alarmı...
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Japon Asahi gazetesinde bugün yayınlanan bir raporda Kuzey Kore’nin uzun menzilli balistik füzelere şarbon yüklemeye yönelik testlere başladığı bilgisi yer aldı. En son "Hwasong-15" adlı füzesinin deneme atışını yapan Kim Jong-Un liderliğindeki ülke, Kore yarımadasında ABD'nin ve Güney Kore'nin misilleme amacıyla hava tatbikatlarını başlatarak bölgede gerginliğin tırmanmasına sebep olmuştu.
Güney Kore’nin istihbarat servisiyle bağlantılı ve kimliği gizli tutulan bir kaynağa dayanarak yayınlanan haberde, Pyongyang tarafından yapılan testleri, füzeler atmosfere çıkıp tekrar indiği esnada, ortaya çıkan çok yüksek derecedeki sıcaklığa şarbonun dayanıp dayanamayacağından emin olmak için yaptıkları bilgisini verdi.
Daha önce geliştirildiği söylenmişti
Seul, daha önce Pyongyang’ın 2 bin 500 ila 5 bin ton kimyasal silaha sahip olduğunu, Pyongyang’daki Biyoteknoloji Enstitüsü’nde şarbon, çiçek hastalığı, kolera ve veba dahil çeşitli patojenlerin geliştirildiği iddia etmişti.
Asahi gazetesi söz konusu raporu, Beyaz Saray tarafından yayınlanan, "Kuzey Kore füzeyle fırlatılabilecek kimyasal ve biyolojik silahların peşinde" ifadelerinin yer aldığı yeni ulusal güvenlik stratejisi belgesinin yayınlanmasından birkaç gün sonra yayınladı.
Haberde şu ifadelere yer verildi: ''Halkını aç bırakan Kuzey Kore rejimi, ülkemiz için tehlike oluşturabilecek nükleer, kimyasal ve biyolojik silahlara yüz milyonlarca dolar harcadı.''
Benzer haberler
Dünya
Batman'in motosikleti açık artırmaya çıkarılıyor
Fransa'da son yılların en büyük gösterisi: Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi
AB'den Ukrayna'ya 4,36 milyar euro destek
Belçika'nın Flaman bölgesinde 20 bin aile elektriksiz kaldı
Avrupa'da havada panik: 10'dan fazla yolcu uçağında bomba ihbarı yapıldı
İspanya'da tren kazasının ardından demir yolu altyapı kuruluşu ADIF'in başkanı istifa etti
ABD'de helikopterin denize düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı
Güney Torid göktaşı yağmuru bu gece nadir görülen ateş topları oluşturacak




