Saner, aşısız kişilerin PCR ve antijen testlerinin ücretli olacağını açıkladı

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Ersan Saner Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada , aşıyı teşvik etmek için aşısız kişilerin PCR ve Antijen testlerinin ve karantina süreçlerinin ‘ücretli’ olacağını açıkladı. Buna göre PCR 100 TL, antijen ise 40 TL olacak.
Ücretsiz yapılan PCR testlerine işaret eden Başbakan Ersan Saner, dünyanın hiçbir ülkesinde ücretsiz test yapılmadığını söyledi, aşıyı teşvik etmek için, aşısız kişilerin 27 Ağustos’tan itibaren PCR, antijen ve karantina giderlerinin kişilerin kendileri tarafından karşılanacağı kuralını getirileceğini açıkladı.
Bu süreçte işyerlerinin Sağlık Bakanlığı’na kayıt yaptırması ve çalışanlarının testlerini de ya iş yerlerinin, ya da kişilerinin kendilerinin yapmasının söz konusu olacağını ifade etti.
Saner, aşı süreçlerini tamamlamayan kişilerin karantina- otel giderlerini de kendilerinin karşılayacağını belirtti.
Saner engelli ve sosyal yardım alan vatandaşlar bundan muaf tutulacağını söyledi.
(BRT)
Benzer haberler
Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı
Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı
Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi
"Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var”
Güneyde Covid-19 4 can daha aldı!
Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti
Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti!
Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka
Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm


