Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kanada'daki orman yangınlarının dumanı ABD'nin kuzeydoğusuna ulaştı Bangladeş'teki kızamık salgınında hayatını kaybeden çocuk sayısı 800'e yaklaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Temmuz 2026) Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor” ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi AB, obezite tedavisinde ağızdan kullanılan ilk GLP-1 ilacına onay verdi Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi" Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor Piyasalarda gün sonu... MSB'den Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs kararına sert tepki Akpınar “Hükümet adına yürütülen tüm projeler, koalisyon hükümetinin ortak icraatlarıdır” CTP Beyarmudu'nda Ahmet Zort'a destek kararı aldı İçişleri Bakanlığı "Üç kişi hakkında sınır dışı işlemi başlatıldı" Küresel piyasalarda artan jeopolitik gerilim, ABD'de yavaşlayan enflasyonun pozitif etkilerini sınırlıyor 28. Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası tamamlandı TikTok'a soruşturma açıldı, 24 milyon dolarlık para cezası ödeyebilir Aksakal "KKTC'nin adı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilsin" KTÖS ve POED Yönetim Kurulları bir araya geldi Gürcafer "İstikrarlı ekonominin yolu çözümden geçiyor" Bengihan “Asgari ücret artışı bir lütuf değildir. Kaybedilen alım gücünün yerine konmasıdır” Kanada'daki orman yangınlarının dumanı ABD'nin kuzeydoğusuna ulaştı Bangladeş'teki kızamık salgınında hayatını kaybeden çocuk sayısı 800'e yaklaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Temmuz 2026) Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor” ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi AB, obezite tedavisinde ağızdan kullanılan ilk GLP-1 ilacına onay verdi Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi" Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor Piyasalarda gün sonu... MSB'den Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs kararına sert tepki Akpınar “Hükümet adına yürütülen tüm projeler, koalisyon hükümetinin ortak icraatlarıdır” CTP Beyarmudu'nda Ahmet Zort'a destek kararı aldı İçişleri Bakanlığı "Üç kişi hakkında sınır dışı işlemi başlatıldı" Küresel piyasalarda artan jeopolitik gerilim, ABD'de yavaşlayan enflasyonun pozitif etkilerini sınırlıyor 28. Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası tamamlandı TikTok'a soruşturma açıldı, 24 milyon dolarlık para cezası ödeyebilir Aksakal "KKTC'nin adı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilsin" KTÖS ve POED Yönetim Kurulları bir araya geldi Gürcafer "İstikrarlı ekonominin yolu çözümden geçiyor" Bengihan “Asgari ücret artışı bir lütuf değildir. Kaybedilen alım gücünün yerine konmasıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Saner, 81 ilin AK Parti Gençlik Kolları temsilcilerini kabul etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Saner, 81 ilin AK Parti Gençlik Kolları temsilcilerini kabul etti

Başbakan Ersan Saner, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı  Eyüp Kadir İnan ile Türkiye'deki 81 ilin AK Parti Gençlik Kolları temsilcilerini kabul etti.

Saner kabulde yaptığı konuşmada, ana vatan ile yavru vatan arasındaki bağların gönül bağı ve kardeşlik ilişkisi olduğunu söyleyerek, bu ilişkinin sonsuza dek sürmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Gençliğin önemine vurgu yapan Saner, gençleri; geleceğin sembolü olmalarından  ve ülkeyi daha ileriye taşıyacak bireyler olmalarından dolayı çok önemsediklerini vurguladı.

Adaya gelen heyetin KKTC’nin tarihsel süreç içerisinde nerelerden evirilip bugünlere gelindiğini ve bir Cumhuriyet sahibi olunduğunu gördüğünü dile getiren Saner, heyetin Türkiye’ye döndüğünde  KKTC’nin doğru anılması için aktarımlar yapacağına inanç belirtti.

Saner, ana vatanın  her kösesindeki gençlerin kalbinin  buradaki gençlerle ayni mantık ve tempoda attığını dile getirdi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kıbrıs’ta sorunların 1974 yılından sonra başladığı yönünde dünya üzerinde çok ciddi algı operasyonu yaptığına dikkat çeken Saner, Kıbrıs sorununun 1963 yılında başladığını, 1974 yılında sona erdiğini vurguladı.

Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlük hakkını kullanarak adada barışı sağladığını dile getiren Saner, adada problemlerin ne zaman başladığı ile ilgili konuların genç kuşaklara doğru anlatılması gerektiğini söyledi.

1974 yılında adada barış yaşandığını söyleyen Saner şu ifadeleri kullandı:

“1964-74 yılları arasında adada Türkler zulme uğrayan küçük topluluklar halinde gettolar içerisinde yaşayan bir halk durumunda idi. Bugün Filistin’in durumu ile 1963-74 yılları arasında Kıbrıslı Türklerin arasında hiçbir fark yoktu. Kıbrıslı Türklere herhangi bir saldırı yapıldığında aynen İsrail’in Filistinlilere yaptığı gibi korumasız bir Kıbrıs Trük halkı o dönemde mevcuttu. Biz onun için Filistin halkını çok iyi anlıyoruz. Ama kendimizi şanslı addediyoruz çünkü bizim bir ana vatanımız var ama Filistin’in bir ana vatanı yoktur.”

Heyetin adaya ziyaretini önemsediklerini ve kendilerini burada her zaman ağırlayabileceklerini söyleyen Saner, buradaki gençlik kolları ile ilişkilerin geliştirebilmesi için  kendilerinin de destek olacağını kaydetti.

İNAN

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan,  ev sahipliğinden dolayı Başbakan Saner’e teşekkür etti.

Ziyaretin genç kardeşlerinin hafızalarında güçlü şekilde yer edeceğini dile getiren İnan, TC ile KKTC gençleri arasındaki kardeşliğin de kalıcı şekilde devam edeceğini kaydetti.

Etkinliklerin devam etmesini temenni eden İnan,  kabul için de Başbakan Ersan Saner’e heyeti adına teşekkürlerini sundu.

Kabulde, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından hediye teatisi yapıldı.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
Kanada'daki orman yangınlarının dumanı ABD'nin kuzeydoğusuna ulaştı 2026-07-16 21:59:16 Bangladeş'teki kızamık salgınında hayatını kaybeden çocuk sayısı 800'e yaklaştı 2026-07-16 21:52:44 Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Temmuz 2026) 2026-07-16 21:35:43 Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor” 2026-07-16 21:28:27 ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi 2026-07-16 21:15:22 AB, obezite tedavisinde ağızdan kullanılan ilk GLP-1 ilacına onay verdi 2026-07-16 21:06:19 Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi" 2026-07-16 20:53:11 Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor 2026-07-16 19:52:25 Piyasalarda gün sonu... 2026-07-16 19:31:06