Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez" Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026) Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi 7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı TAÇEM’de 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı başladı KTOEÖS, Gazimağusa okullarında yarın öğleden sonra grev yapacak LTB Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu için LTB önünde kayıt noktası oluşturulacak Gemi Faciasını Araştırma Komitesi toplandı Cumhuriyet Meclisi yaz tatilinin sona ermesinin ardından yarın toplanacak Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu sezonunu Robin oyunuyla açıyor Erhürman “Gençlerimizin dünyayla buluşmasını sağlamak için çalışmaya, diyalog ve diplomasiye devam edeceğiz” Meteoroloji Dairesi 8-14 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı DİSİ, Kıbrıs Rum yönetimi başkan adayını ilk kez sandıkta belirleyecek “Athienu (Kiracıköy) Ekmeği ve Lokumu" için coğrafi işareti korumalı ürün tescil başvurusu GAÜ Rektörlüğü "Ölüm veya kalıcı sakatlık riski bulunan bir insana tıbbi müdahale yapılmaması kabul edilemez" Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez" Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026) Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi 7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı TAÇEM’de 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı başladı KTOEÖS, Gazimağusa okullarında yarın öğleden sonra grev yapacak LTB Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu için LTB önünde kayıt noktası oluşturulacak Gemi Faciasını Araştırma Komitesi toplandı Cumhuriyet Meclisi yaz tatilinin sona ermesinin ardından yarın toplanacak Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu sezonunu Robin oyunuyla açıyor Erhürman “Gençlerimizin dünyayla buluşmasını sağlamak için çalışmaya, diyalog ve diplomasiye devam edeceğiz” Meteoroloji Dairesi 8-14 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı DİSİ, Kıbrıs Rum yönetimi başkan adayını ilk kez sandıkta belirleyecek “Athienu (Kiracıköy) Ekmeği ve Lokumu" için coğrafi işareti korumalı ürün tescil başvurusu GAÜ Rektörlüğü "Ölüm veya kalıcı sakatlık riski bulunan bir insana tıbbi müdahale yapılmaması kabul edilemez"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Sanayi bölgeleri ile ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Sanayi bölgeleri ile ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz"
Reklam

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, sanayi bölgelerindeki sorunların giderilmesi amacıyla, her sanayi bölgesinin kendi yönetiminin olacağı bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Erhan Arıklı, Alayköy Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek, bölgeden iş insanlarıyla bir araya geldi.  Alayköy Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Metin Yılgın, sanayi bölgesinin altyapı eksiklikleri ve yaşanan çevre kirliliği hakkında bilgi verdi.

Erhan Arıklı, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgeleri Yasası’na değinerek, sanayicilerin bölgede söz sahibi olacakları, her bölgenin kendi sanayi yönetiminin oluşturulacağı bir model üzerinde çalıştıklarını söyledi. Arıklı, bu yönetim modeliyle sorunlara daha hızlı çözümler getirilebileceğini ve her bölgenin kendi bütçesini yöneterek, kendi yatırım kabiliyetlerini artırabileceğini kaydetti.

RANTLAR ENGELLENECEK

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, bu güne kadar bölgede yapılan eksik ve yanlışların düzeltilmesi için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini belirterek, sanayi bölgeleri üzerinden oluşturulan rantları da engelleyeceklerini söyledi.

Erhan Arıklı, Anavatan yetkilileriyle yapılacak tüm görüşmelerde, Türkiye Cumhuriyeti’nde üreticiye sağlanan destek ve teşviklerin tamamının ülke üreticisine sağlanması ve yeni pazarların kazandırılması hedefiyle hareket edeceklerini dile getirdi.

Voice of the Island/TAK

Benzer haberler

Featured
Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor 7 Eki 2026 22:10 Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez" 7 Eki 2026 21:53 Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor 7 Eki 2026 21:50 OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı 7 Eki 2026 21:44 Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026) 7 Eki 2026 21:39 Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı 7 Eki 2026 21:34 Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi 7 Eki 2026 21:14 7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi 7 Eki 2026 20:46 Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı 7 Eki 2026 20:38