Sanatçı Şehmus Akbaş, okullara 170 yağlı boya tablosunu bağışladı

Voice Kıbrıs Haber
Şehmus Akbaş, 25 yıllık sanat birikiminin ürünü olan; çiçek ve doğa manzaralarından oluşan 170 yağlı boya tablosunu okullara bağışladı.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre tablolar, İlköğretim Dairesi, Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullara dağıtıldı.
-Çavuşoğlu
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu Akbaş'ı kabulünde yaptığı konuşmada, 25 yıllık emeğin ürünü olan eserlerin öğrencilerin eğitim gördüğü alanlarla buluşmasının son derece kıymetli olduğunu vurguladı.
“Okullarımızı güzelleştiren, öğrencilerimizin yaşam alanlarına renk ve estetik katan bu anlamlı katkı için Şehmus Akbaş’a teşekkür ediyorum. Eğitime yapılan katkı yalnızca maddi yatırımlarla sınırlı değildir.” diyen Çavuşoğlu, toplumun her kesiminin bilgi, birikim ve emeğini eğitimle paylaşmasının da geleceğe bir katkı olduğunu söyleyerek, bu duyarlılığın örnek olmasını diledi.
-Akbaş
Şehmus Akbaş, eğitime büyük önem verdiğini ifade ederek, eserlerini öğrencilerle buluşturmak ve okulların ortamına güzellik katmak amacıyla bağışladığını kaydetti.
Akbaş, eserlerinden birini de Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na takdim etti.
Benzer haberler
Featured
Netanyahu ve ortakları, ABD ara seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sessizliğe gömüldü
İlklere sahne olan ABD ara seçimlerinin çok konuşulan kazananları gündemde
Sterlin 68 TL'ye, Euro ise 57 TL'ye yaklaştı
Trump "Kaybetmemizin sebebi İran savaşı"
Brent petrolün varil fiyatı, ABD ara seçimlerinin etkisiyle geriledi
TC Dışişleri Bakanlığından "Avrupa Komisyonu 2026 Türkiye Raporu"na tepki "Mesnetsiz iddiaları reddediyoruz"
Fransa'da kan depolama tesislerine siber saldırı
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon ekimde yükseldi
AB Komisyonu, 2026 Türkiye raporunu açıkladı




