'Samsung, satın aldığı fotoğraflarla kullanıcıları kandırıyor'
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Samsung'un ikinci kez Getty'den satın aldığı fotoğrafları sanki kendi akıllı telefonuyla çekilmiş gibi gösterdiği ortaya çıktı.
Geçen Ağustos ayında Samsung'un Brezilya Twitter hesabında bazı fotoğraflar yayınlanmış ve bunların Samsung Galaxy A8 ile çekildiği belirtilmişti.
Ancak söz konusu tweete gelen yanıtlar, Samsung'un fotoğrafı ABD merkezli stok fotoğrafçılık ajansı Getty'den aldığını ortaya çıkmıştı.
İKİNCİ SKANDAL
Samsung Brezilya skandalının ardından şirketin Hong Kong resmi internet sitesinde de aynı şey yaşandığı iddia edildi.
Dunja Djudjic isimli fotoğrafçı, Galaxy A8 Star'ın ürün sayfasına konulan Live Focus (Canlı Odaklama) özellikli fotoğrafın kendisinin Getty'e yüklediği fotoğraf olduğunu söyledi.
Getty üzerinden satın alınan fotoğrafların kullanım hakları satın alan kişiye geçiyor ancak Samsung'un ikinci kez DSLR fotoğraf makinesi ile çekilen bir fotoğrafı, sanki kendi cihazıyla çekilmiş gibi göstermeye çalışması kullanıcıların tepkisine neden oluyor.
(Sputnik)
Benzer haberler
Dünya
Ebola’ya karşı ilk deneysel aşı insanda denendi
Hindistan'ın kuzeydoğusu sele teslim
Tunus’ta orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor
ABD'de yangın çıkan bir evde bedenlerinde kurşun yarası olan 6'sı çocuk 8 ölü bulundu
NATO'nun askeri karargâhında casusluk şüphesi: Bir stajyer tutuklandı
Trump yönetiminin ABD'nin 60 ticaret ortağına getirdiği yeni tarifelere karşı dava açıldı
Venezuela'daki depremlerde can kaybı 5 bin 500'ü aştı
ABD'de marul kaynaklı salgın yayılmaya devam ediyor
Fransa ve İspanya’da yangın felaketi: 100 bini aşkın kişi tahliye edildi


