Samandağ sahilinde petrole bulanmış ölü deniz kaplumbağası bulundu

Voice Kıbrıs Haber
Suriye kaynaklı petrol sızıntısına ilişkin temizlik çalışmalarının yürütüldüğü Hatay'ın Samandağ ilçesi sahilinde, petrole bulanmış ölü deniz kaplumbağası bulundu.
Sahil şeridinde petrol sızıntına karşın temizlik çalışmalarını yürüten Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Meydan Sahilinde üzerine petrol bulanmış bir deniz kaplumbağası ölüsüyle karşılaştı.
Temizlik görevlisi Cahit Çay, AA muhabirine, ölü halde buldukları deniz kaplumbağasını sahile gömdüklerini söyledi.
Öte yandan, Samandağ ilçesi açıklarında Suriye kaynaklı petrol sızıntısına karşı başlatılan temizlik çalışmaları hem açık denizde hem de sahilde devam ediyor. Seyit Onbaşı Gemisi ile çok sayıda römorkör çalışmalarda yer alıyor.
Ayrıca, sahil şeridinde ve denizde kirliliğin devam ettiği görüldü.
Geçen hafta Suriye'den kaynaklı petrol sızıntısı sebebiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile İskenderun Körfezi ve Mersin kıyılarında önlemler alınmış, etkilenen bölgelerde temizlik çalışması başlatılmıştı.
(AA)
Benzer haberler
Featured
Bir zamanlar binlerce çalışanı olan Bangladeş'teki fabrikalarda üretim durdu
Üstel "Gençlerimizin dünyayla kucaklaşmasına engel olmaya devam ediyorlar"
Pentagon verileri güncelledi: ABD'nin İran savaşındaki asker kaybı arttı
Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı
Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı
Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz"
Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor"
Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor
İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi"


