Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Çalışma Bakanlığı ile DAÜ arasında dijital iş birliği protokolü imzalandı Akıncılarda arazi yangını! Zeki Karahanoğlu’ndan yeni Single “Dönelim Başına” Alkollü sürücülerin neden olduğu kazalar hasarla atlatıldı! Surlariçi Çocuk Festivali başlıyor 14 yaşındaki kız çocuğu boğulma tehlikesi geçirdi! Atmosfere sahip bir süper gezegen bulunmuş olabilir Hristodulis "BM Anayasa uzmanı istihdam etti" Reynar “Yargı kararlarını idarenin takdirine bırakan anlayışı kabul etmiyoruz” Borsa haftaya yüzde 0,64 yükselişle başladı Narenciye Kesim Ekipleri Birliği "Emeğimizin karşılığını talep ediyoruz" Loizidis "Guterres teknik komitelerin çalışmalarına destek belirtti" Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu tutuklandı En İyi Orkestra ödülünü kazanan Levent College'in klibi yayınlandı Türkiye'de Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı! Cumhurbaşkanı Erhürman “5+1 isteniyorsa Lefkoşa için açık ‘ev ödevleri’ var” 64. Geleneksel Mehmetçik Üzüm Festivali yarın başlıyor Küresel piyasalar jeopolitik iyimserlik ve sektörel endişeler bir arada Ground2Scale+ programının ikinci dönemi için başvurular açıldı Fransa'da fabrika yangını "Zehirli madde salınımı nedeniyle bölge sakinlerine "evden çıkmayın" uyarısı yapıldı" Çalışma Bakanlığı ile DAÜ arasında dijital iş birliği protokolü imzalandı Akıncılarda arazi yangını! Zeki Karahanoğlu’ndan yeni Single “Dönelim Başına” Alkollü sürücülerin neden olduğu kazalar hasarla atlatıldı! Surlariçi Çocuk Festivali başlıyor 14 yaşındaki kız çocuğu boğulma tehlikesi geçirdi! Atmosfere sahip bir süper gezegen bulunmuş olabilir Hristodulis "BM Anayasa uzmanı istihdam etti" Reynar “Yargı kararlarını idarenin takdirine bırakan anlayışı kabul etmiyoruz” Borsa haftaya yüzde 0,64 yükselişle başladı Narenciye Kesim Ekipleri Birliği "Emeğimizin karşılığını talep ediyoruz" Loizidis "Guterres teknik komitelerin çalışmalarına destek belirtti" Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu tutuklandı En İyi Orkestra ödülünü kazanan Levent College'in klibi yayınlandı Türkiye'de Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı! Cumhurbaşkanı Erhürman “5+1 isteniyorsa Lefkoşa için açık ‘ev ödevleri’ var” 64. Geleneksel Mehmetçik Üzüm Festivali yarın başlıyor Küresel piyasalar jeopolitik iyimserlik ve sektörel endişeler bir arada Ground2Scale+ programının ikinci dönemi için başvurular açıldı Fransa'da fabrika yangını "Zehirli madde salınımı nedeniyle bölge sakinlerine "evden çıkmayın" uyarısı yapıldı"
Dolar
Euro
Sterlin

"Salgın kontrolden çıkabilir"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Salgın kontrolden çıkabilir"

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB), Covid 19 teşhisi için ELİSA antikor testlerinin kullanımı yanında devlet sağlık sisteminin üniversite ve özel sağlık sistemi ile ortak çalışılması çağrısında bulundu.

Birlik Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Covid-19 vakalarının tedavi ve takibinde ek tedbirler alınmazsa salgının kontrolden çıkabileceği uyarısında bulundu ve Devlet sağlık sistemleri ön planda olmak üzere, üniversite ve özel sağlık sisteminin de teşhis aşamasında, ilk hasta  karşılanması ve triaj aşamasında ortak çalışması gerektiğini söyledi.

Covid-19  teşhisinde virüsü taşıyan kişilere yapılan PCR  testinin negatif  çıkabileceğini belirten Gardiyanoğlu, “Daha  erken ve daha gecikmesiz tanı  konulabilmesi için talebimiz en  erken zamanda ELİSA antikor testlerinin; devlet ve özel  sağlık sistemlerimizin, hekim  kontrolü altında yaygın bir şekilde kullanımına izin verilmesi ve hastaların ve biz  sağlıkçıların erken tanı ve erken tedavi  haklarına  helal  getirmeyecek  düzenlemelerin hazırlanmasıdır” dedi.

Testlerin kime uygulanacağı ve sonuçlarının değerlendirilmesinde problem çıkabileceği öngörüsünün tamamen asılsız olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu,”Biran önce antikor testlerinin pratik hekimlikte kullanıma sunulması konusunda, geç kalınmadan sağlık bakanlığının kontrol ve denetiminde gerçekleşecek düzenlemeler ve uygulamalar, Covid-19 la uğraşan hastanelerimizin iş yükünü ve  bulaş oranlarının ciddi  düzeyde azaltacağına inancımız tamdır” dedi.

(TAK)

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 2023-05-06 17:36:21 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 2023-04-26 16:11:35 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 2023-04-21 10:16:32 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 2023-04-18 16:57:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 2023-03-31 14:15:10 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 2023-03-29 11:45:09 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 2023-03-24 10:56:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 2023-03-17 19:22:37 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 2023-03-10 19:20:22