Salamis Harabeleri'nde Vandallık
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Salamis Harabeleri’nde bulunan “Kampanopetro Bazilikası”nda, kimliği belirsiz şahıslar tarafından Vandallık yapıldığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi, Bizans Çalışmaları uzmanı Dr. Andreas Fulias’ın bölgede gözlem yaptığını ve bazilikadaki “kutsal emanetlerin saklandığı sandığın”, kimliği belirsiz şahıslar tarafından yerinden oynatılmaya çalışıldığını ve tabanının paramparça olduğunu söyledi.
Gazeteye göre Fulias, söz konusu sandığın oldukça ağır olduğunu ve yerinden oynatılabilmesi için 3-4 kişi gerektiğini; sandığın yerinden oynatılma sebebinin bilinmediğini, ancak genellikle “hazine bulmak için” yapıldığını savundu.
Haberde, Fulias’ın, iki toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi’ne, hasarın giderilmesi için bir an önce işe koyulması çağrısında bulunduğu belirtildi.
tak Benzer haberler
Kültür Sanat
Çağdaş Müzik Derneği’nden Cumhuriyet Bayramı’na özel konser
SAMTAY’dan Yedidalga İlkokulu’nda kompozisyon yarışması
Rüya Taner Doha’da sanatseverlerle buluştu
Lefke Hurma Festivali pazar günü başlıyor
Thomas Bechinger’in “SEQUENCES” sergisi Girne’de sanatseverlerle buluştu
"Yıltan Taşçı Akademi 5. Lefkoşa Fotoğraf Günleri" perşembe gün başlıyor
Safir Serisi görkemli bir geceyle final yapıyor
Oytun Ersan, Almanya’da Level 42 konserinin açılışını yapacak
KÖDER, Nursel Ekici belgeselinin çekimlerini tamamladı




