Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı (KGS-2) bugün yapılıyor ABD'den Ebola uyarısı: Tarihin en ölümcül seviyesine ulaşabilir Çocuk Şenliği Coşkusu Girne’de yaşandı Uzayda acil durum: Hava sızıntısı astronotları sığınağa kaçırdı Büyük Romulus Girne’de seyircisiyle buluştu En son hava durumu tahminleri (6 Haziran 2026) Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor Oymen, gıda mühendislerinin kamu kurum ve yerel yönetimlerde yeterli düzeyde istihdam edilmemesini eleştirdi Kredi Faiz Destek Fonu Yasası yürürlüğe girdi Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu! Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı (KGS-2) bugün yapılıyor ABD'den Ebola uyarısı: Tarihin en ölümcül seviyesine ulaşabilir Çocuk Şenliği Coşkusu Girne’de yaşandı Uzayda acil durum: Hava sızıntısı astronotları sığınağa kaçırdı Büyük Romulus Girne’de seyircisiyle buluştu En son hava durumu tahminleri (6 Haziran 2026) Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor Oymen, gıda mühendislerinin kamu kurum ve yerel yönetimlerde yeterli düzeyde istihdam edilmemesini eleştirdi Kredi Faiz Destek Fonu Yasası yürürlüğe girdi Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu!
Dolar
Euro
Sterlin

Sahte haber üretimi küresel ekonomiyi 78 milyar dolar zarar ettiriyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Sahte haber üretimi küresel ekonomiyi 78 milyar dolar zarar ettiriyor

Dünya Ekonomik Formu’nun açıkladığı rapora göre, küresel anlamda en büyük risklerden biri 'asılsız haberler.'

Sahte haberler sadece kişileri yanlış bilgilendirmekle kalmıyor, global ekonomiyi de zarara uğratıyor. Asılsız haberlerin ekonomiye maliyetini hesaplayan Amerikalı bir siber güvenlik şirketi, sahte haberlerin global ekonomiye doğrudan 78 milyar dolara mal olduğunu en çok zararın ise 39 milyar dolar ile hisse senedi piyasalarına yansıdığı tespit etti. Yine yayımlanan rapora göre, şirketler yanlış bilgilendirilmeleri nedeniyle 9 milyar dolar, finansal yanlış bilgiler nedeniyle de 17 milyar dolar zarara uğruyor. İTİBAR KAYBI İÇİN EK BÜTÇE Sonrasında itibar yönetimi için de 9 milyar dolar ek bir bütçe ayırmak zorunda kaldıkları yayımlanan raporda yer alıyor. Markaların kasasından ise  bu haberlerin yanında beliren kendi internet reklamları için yılda 235 milyon dolar, platform güvenliği çabaları için ise 3 milyar dolar çıkıyor. EN BÜYÜK KÜRESEL RİSKLER ARASINDA Dünya Ekonomik Forumu 2018 Global Riskler Raporu'nda yanlış bilgilendirme ve sahte haberleri dünyanın en büyük küresel riskleri arasında göstermişti. ABD 400 MİLYON DOLAR HARCAYACAK ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlığa geldiği 2016 seçimleri sırasında da "asılsız haber" tartışmaları gündemden düşmemişti. Rapora göre önümüzdeki yıl Amerikan seçimlerinde politik yarış için sahte haber üretimine karşı 400 milyon dolar harcanacak. (NTV)

Benzer haberler

Dünya
Uzayda acil durum: Hava sızıntısı astronotları sığınağa kaçırdı 2026-06-06 08:25:00 Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü 2026-06-05 21:57:00 Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi 2026-06-05 21:34:00 Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor 2026-06-05 21:26:00 Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak 2026-06-05 08:32:00 Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü 2026-06-04 21:55:00 Almanya'nın BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilememesi tartışma konusu oldu 2026-06-04 15:28:00 ABD'de 60 yıl sonra ilk kez et yiyen parazit görüldü 2026-06-04 14:00:00 Almanya'da 39 bin euroluk ada satışa çıktı 2026-06-04 13:53:00