Şahiner "Süreç ciddiyetsizlikle yönetilemeyecek"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner Meclis'te, “Ülkeye Doğalgaz Getirilmesi Süreci” konulu güncel konuşma yaptı.
Ülkeye doğal gaz getirilmesinin çok önemli bir başlık olduğunu söyleyen Şahiner, bu kadar katma değer potansiyeline sahip bir kararı Başbakan’ın medyadan öğrendiğini savunarak, “Bu konuda hükümet sınıfta kalmıştır” dedi.
Enerjide maliyetlerin aşağı çekilmesi için gereği yapılırsa doğal gazın çok önemli bir açılım olduğunu belirten Şahiner, bu haberin, “park-bahçe açılışı yapılacak” gibi verildiği eleştirisinde bulundu.
Haziran’da imzalanacak bir protokolden bahsedildiğini ifade eden Şahiner, “Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bu işin neresinde?” sorusunu sordu. “Bu işin hayata geçmesine kadar bizim burada tam takır hazır olmamız gerekiyor” diyen Şahiner, hükümeti eleştirdi. Şahiner, sürecin “ciddiyetsizlikle” yönetilemeyeceğini söyledi.
Bu süreçte halkın bu elektrik fiyatlarına mahkum edilmemesi, yatırımların yapılması gerektiğini kaydeden Şahiner, doğal gazın gelmesiyle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun (Kıb-Tek) yeniden yapılandırılması gerektiğini, veri temelli enerji yönetimi ve stratejisine ihtiyaç olduğunu belirtti.
-Berova
Maliye Bakanı Özdemir Berova ise, Şahiner’in "mesnetsiz iddialar" ortaya koyduğunu söyleyerek, “Su projesinde ana muhalefetin ne kadar takoz koyduğunu bilen kişileriz” dedi.
Doğal gazla ilgili çalışmaların Başbakan ve hükümet ortaklarının aylardır yaptığı temaslar çerçevesinde ortaya çıktığını dile getiren Berova, “Doğal gaz ülkemize ulaştığında ilk kullanım alanı elektrik santrallerimiz olacaktır” dedi. Berova, bunun mukayese kabul edemeyecek kadar temiz enerji kaynağı olacağını vurguladı.
İkinci kullanım alanının turizm ve daha sonra ise sanayi bölgeleri olacağını dile getiren Berova, dağıtım şebekelerinin planlaması ve programlamasının da yapılacağını ve ev kullanımının da nihai hedeflerden bir tanesi olduğunu söyledi.
'Başbakan’ın haberi medyadan duyduğunun' mesnetsiz bir iddia olduğunu söyleyen Berova, protokolün hazırlanması için çalışmaların başladığını kaydetti. Berova, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Haziran ayı içerisindeki KKTC ziyaretinde bunun ete kemiğe bürüneceğini ifade etti.
Benzer haberler
Featured
Dünyanın saatinden artık 1 saniye eksilecek
Polonya'da bomba nedeniyle 3 bin kişi tahliye ediliyor
Bakanlar Kurulu grevi yasakları, Merkezi Cezaevi'ndeki grev askıya alındı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (20 Ekim 2026)
Üstel, Gençlere yönelik 10 maddelik destek paketini açıkladı
Borsa günü yüzde 3,22 değer kazanarak tamamladı
Merkezi Cezaevi'ndeki grev yarın da devam edecek
İncirli “Yeni dönemde eğitimi öğretmenlerle birlikte adım adım iyileştireceğiz”
Kıbrıs Türk Psikiyatri Hekimleri Derneği, çağdaş bir ruh sağlığı yasası için çağrı yaptı




