Şahali "Kamu görevlileriyle ilgili yasa ihlal ediliyor, Başbakan gereğini yapmalı"

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Bütçesi Meclis'te konuşma yapan CTP milletvekili Erkut Şahali, hükümetin haklarını ve yetkilerini bilmeden hareket ettiğini savunarak, son günlerde buna bazı bürokratların da dahil olduğunu söyledi.
CTP milletvekili Salahi Şahiner’in dün Meclis’te yaptığı konuşmaya işaret ederek, Merkezi Mevzuat Dairesi Müdürü’nün Şahali’ye yanıt verdiğini ancak bunun kamu görevlileriyle ilgili yasanın ihlali olduğunu söyledi. Şahali, Başbakan’ın bu konuda gereğini yapmasını istedi.
Son 2 gündür ülkede etkili olan yağışlara işaret eden Şahali, bu yağışların baraj ve göletlerin ıslahındaki zafiyeti gün yüzüne çıkardığını söyleyerek, bu ihmalle yurttaşların can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını ifade etti.
Şehir Planlama Dairesi ile ilgili de konuşan Şahali, artan nüfusa, yapılaşmaya ve fiziki değişime rağmen bu dairenin bütçesinin artırılmadığını belirtti.
İnsan kaynağı ve teknik kapasite bakımından desteklenmeyen daireden nasıl planlama beklendiğini de soran Şahali, “Şehir Planlama Dairesi, bakanın ve hükümetin ilgisine muhtaç şekilde yoluna devam edecek zaten nüfusa dair veri olmadığı için bu dairenin planlama yapması da mümkün değil” dedi.
İmar planlarına değinen Şahali, 5 yıldır bekleyen Lefke İmar Planı’nın neden yürürlüğe girmediğini sorarak, Dikmen İmar Planı’na da dokunulmasını istedi.
Erkut Şahali, bu imar planlarının da yürürlüğe girmesiyle yürürlükteki imar planlarının 7 olacağını dile getirerek, hükümeti gereğini yapmaya çağırdı.
Barajlardaki durumu da değerlendiren Şahali, her düşen yağmur tanesinin feraha dönüşmesinin mümkün olduğunu, bunun için çaba gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.
Konuşmasında bütçe rakamlarına da işaret eden Şahali, “2026 bütçesi değişim ihtimalini bünyesinde barındırmıyor. Hükümette bugünden yarına en küçük değişim sağlayacak irade de kaynak da yok” dedi.
Benzer haberler
Featured
Trump'tan Hürmüz Boğazı çıkışı "Adını Trump Boğazı olarak değiştirmeyi düşünüyoruz"
Papa 14. Leo, akciğerinde kitle tespit edildiğini ve ameliyat olacağını açıkladı
Isaias Kasırgası ABD'yi saatte 165 kilometreyle vurdu,4 kişi hayatını kaybetti
Rusya ve Ukrayna enerji ateşkesinde anlaştı
Küresel ekonominin sorunları IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantılarında Bangkok'ta ele alınacak
BM "Cibuti açıklarındaki gemi kazasında 109 kişi hayatını kaybetti ve 116'dan fazla kişi kayıp"
Serra Menekay’ın “Köklerden Dallara” isimli tarih kitabının tanıtımı yapıldı
KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarında öğleden sonra greve gidecek
İstanbul’da hissedilen bir deprem daha meydana geldi



