Sağlıkta sorunlar sürüyor... Hekimlerden greve devam kararı!

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Pazartesi günü ülke genelinde bir günlük grev yapılacağını duyurdu.
Grev süresince, sendikanın örgütlü bulunduğu tüm kamu sağlık birimlerinde; acil servisler, yoğun bakım üniteleri, yatan hasta hizmetleri, hemodiyaliz ve kemoterapi hizmetleri hariç olmak üzere tüm sağlık hizmetlerinin duracağı bildirildi.
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Dr.
Özlem Gürkut, tarafından yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat’ta gerçekleştirilen grevin ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından herhangi bir uzlaşı iradesi ortaya konmadığını, hekimlerin ve sağlık sisteminin sorunlarına yönelik somut bir çözüm adımı atılmadığını vurguladı.Gürkut, bu nedenle sendikanın, grev kararını sürdürme yönünde karar aldığını duyurdu.
CTP “SAĞLIK HİZMETLERİNDE YETERSİZLİK VE ÇÖKÜŞ YAŞANIYOR” Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada ülkede artan nüfus ve süregelen plansızlık nedeniyle sağlık hizmetlerinde yetersizlik ve çöküş yaşandığını belirtti.
Kamuda görev yapan hekimlerin artan hizmet talebine yanıt vermekte zorlandığına dikkat çekilen açıklamada, sağlık çalışanlarının uzun, düzensiz ve yorucu çalışma saatleri nedeniyle hızla tükenmişliğe sürüklendiği kaydedildi.
Açıklamada sağlık hizmetinde yaşanan sorunların sadece hekimleri değil, halkı da doğrudan etkilediğinin altı çizilerek, "Sağlık Bakanlığı mevcut eksiklikleri ve sorunları istişare ile gidermek yerine, hekimleri itibarsızlaştıran, onur kırıcı bir dil kullanmakta, çatışma ve kaos yaratan bir tutum sergilemektedir."ifadelerine yer verildi.
Benzer haberler
Featured
Mimarlar Odası’ndan Yeni Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi Projesi'ne tepki
Trump, "yapay zeka" isminin değiştirilmesini önerdi
Gece ışıkta uyumak kalbi etkiliyor olabilir
ABD’li senatör İsrail’e 2,8 milyar dolarlık silah satışını bloke etti
Küresel piyasalarda gelecek hafta yoğun veri gündemi takip edilecek
Üstel "Güzelyurt’u tarımsal üretimin, işleme sanayisinin ve ihracatın güçlü merkezi haline getireceğiz"
Çavuş "Depo sayesinde 2 bin 800 ton ürünü depolama fırsatı yakaladık”
Diş Tabipleri Odası Başkanı yeniden Ulutekin
Yılmaz Güzelyurt Soğuk Hava Deposu'nun açılışında konuştu "Bir kapıyı kapatırsanız biz on tane kapı açarız”



