Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz piyasalarında günün son rakamları (20 Ağustos 2026) Amcaoğlu “Kontrolsüz fiyat artışlarını durdurmak için yoğun çaba harcıyoruz” Borsa günü yüzde 0,43 değer kaybıyla tamamladı Almanya'da aşırı sıcaklardan hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık 14 bine yükseldi İskele Belediyesi'nden pis su iddialarına yanıt Güçlü El Nino'nun küresel ekonomiye faturası ağır olabilir Türkiye'den Atina'nın açıkladığı plana tepki "Hiçbir hukuki sonuç doğurmayacak" CTP Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Reşat Kansoy "Güzelyurt’un kaderi göç vermek değildir" Cyprus Mail “TMK’ye başvuruları önlemek amacı taşıyan ulusal fon önerisi bir yıldır Meclis komitesinde” Güney Kıbrıs’ta Batı Nil virüsü taşıyan bir kişi tespit edildi Basın-Sen “İşçilerin hakkı gasp edilirken kamu otoritesinin sessiz kalması kabul edilemez" Hukuk Komitesi’nde bir karar tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi Meslek Liseleri'ne 2.Tur Başvuruları başlıyor AÖA giriş sınavı cumartesi günü iki merkezde yapılacak Cumhurbaşkanı Erhürman “Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvuru neden engellenmeye çalışılıyor?” Bengihan "Zamlar insaf sınırını aştı” Benzinciler Birliği “KKTC, akaryakıtta bölge ülkelerine göre fiyat avantajını koruyor” BUÜ, DAÜ ve ÜSİGED arasında işbirliği protokolü imzalandı Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği ücret belirleme yöntemine adil bir düzenleme istiyor Makamer "Su kaynakları, sulak alanlar ve doğal varlıkları gelecek kuşaklara taşıyacak planlama yapın" Döviz piyasalarında günün son rakamları (20 Ağustos 2026) Amcaoğlu “Kontrolsüz fiyat artışlarını durdurmak için yoğun çaba harcıyoruz” Borsa günü yüzde 0,43 değer kaybıyla tamamladı Almanya'da aşırı sıcaklardan hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık 14 bine yükseldi İskele Belediyesi'nden pis su iddialarına yanıt Güçlü El Nino'nun küresel ekonomiye faturası ağır olabilir Türkiye'den Atina'nın açıkladığı plana tepki "Hiçbir hukuki sonuç doğurmayacak" CTP Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Reşat Kansoy "Güzelyurt’un kaderi göç vermek değildir" Cyprus Mail “TMK’ye başvuruları önlemek amacı taşıyan ulusal fon önerisi bir yıldır Meclis komitesinde” Güney Kıbrıs’ta Batı Nil virüsü taşıyan bir kişi tespit edildi Basın-Sen “İşçilerin hakkı gasp edilirken kamu otoritesinin sessiz kalması kabul edilemez" Hukuk Komitesi’nde bir karar tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi Meslek Liseleri'ne 2.Tur Başvuruları başlıyor AÖA giriş sınavı cumartesi günü iki merkezde yapılacak Cumhurbaşkanı Erhürman “Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvuru neden engellenmeye çalışılıyor?” Bengihan "Zamlar insaf sınırını aştı” Benzinciler Birliği “KKTC, akaryakıtta bölge ülkelerine göre fiyat avantajını koruyor” BUÜ, DAÜ ve ÜSİGED arasında işbirliği protokolü imzalandı Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği ücret belirleme yöntemine adil bir düzenleme istiyor Makamer "Su kaynakları, sulak alanlar ve doğal varlıkları gelecek kuşaklara taşıyacak planlama yapın"
Dolar
Euro
Sterlin

Sağlıklı beslenme çocukları mutlu ediyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Sağlıklı beslenme çocukları mutlu ediyor
Reklam

Sağlıklı beslenmenin, kiloları ne olursa olsun çocuklarda kendilerine daha çok saygı duymaları ve daha az duygusal ve akran sorunları yaşamalarıyla bağlantılı olduğu keşfedildi.

Sağlıklı beslenmenin, kiloları ne olursa olsun çocuklarda kendilerine daha çok saygı duymaları ve daha az duygusal ve akran sorunları yaşamalarıyla bağlantılı olduğu keşfedildi. İsveç'te Göthenburg Üniversitesine bağlı Sahlgrenska Akademisinden bilim adamlarının yaptığı araştırma, rafine şeker ve yağ alımını sınırlandırılan, sebze meyve tüketimi arttırılan çocukların öz saygılarının daha güçlü olduğunu, akranlarıyla ilgili ve duygusal daha az sorun yaşadığını ortaya koydu. Sonuçları "BMC Public Health" dergisinde yapılan araştırma çerçevesinde Belçika, Kıbrıs, Estonya, Almanya, Macaristan, İtalya ve İsveç'te yaşları 2 ila 9 olan 7 bin 675 çocuğun incelendiği belirtildi. Araştırmanın başında ailelere, çocuklarının 43 kalemden oluşan listedeki yiyeceklerden hafta boyunca ne sıklıkta tükettiği soruldu ve çocuklara sağlıklı beslenme puanları verildi. Daha sonra yine ailelerin doldurduğu anketler çerçevesinde çocukların öz saygıları, aileleriyle ve akranlarıyla ilişkileri ve duygusal durumları hakkında değerlendirme yapıldı. Bilim adamları aynı zamanda çocukların boy ve kilolarıyla ilgili ölçüm yaptı. Ölçümler ve anketler iki yıl sonra tekrarlandı. Araştırmada, haftada iki ya da üç kez balık yiyen çocukların öz saygılarının daha güçlü olduğu, akranlarıyla çatışma ve duygusal sorun yaşamadığı görüldü. Tam buğday ürünleri tüketiminin de akranlarla ilişkiyi iyileştiren bir unsur olduğu gözlendi. Yine yönergelere uygun biçimde sebze meyve tüketen, şeker ve yağ alımı sınırlandırılan çocukların daha güçlü öz saygıya sahip olduğu, aileyle ve akranlarla daha iyi ilişkinin, sebze meyve tüketimi, ve daha az duygusal sorunun yağ alımıyla bağlantılı olduğu tespit edildi. Bilim adamları, sağlıklı beslenen çocukta, kilolu olsa da ruhsal açıdan bu olumlu gelişmelere tanıklık edildiğine vurgu yaptı.

Benzer haberler

Sağlık
Nöbetçi eczaneler (20 Ağustos 2026) 20 Ağu 2026 14:01 100 yaşını aşan bireylerin bağışıklık sisteminde kanserle mücadele eden hücrelerin arttığı tespit edildi 20 Ağu 2026 11:32 Aşıdaki çığır açan gelişme kanserin klinik denemelerde tekrarlamasını engelledi 20 Ağu 2026 08:50 Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026) 19 Ağu 2026 16:50 Şekerli içecekler ilk kez mide kanseriyle ilişkilendirildi 19 Ağu 2026 08:29 Nöbetçi eczaneler (18 Ağustos 2026) 18 Ağu 2026 17:14 Nişasta bazlı şeker tüketimi obezite ve kronik hastalık riskini artırıyor 17 Ağu 2026 20:36 Nöbetçi eczaneler (17 Ağustos 2026) 17 Ağu 2026 17:15 Kongo’da Ebola salgını ülke tarihinin en ölümcül seviyesine ulaştı 17 Ağu 2026 14:47