Rüzgar Gülü projesi hayata geçirildi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu (TCEP) aktivisti ressam Hüseyin Özinal ile sanatçı Nurtane Karagil’in Doğu Akdeniz Üniversitesi Unicorn LGBTQ Kulübü ile birlikte üzerinde çalıştığı “Rüzgar Gülü” kamusal alana sanatsal müdahale projesi, 17 Mayıs homofobi, bifobi ve transfobi karşıtlığı günü kapsamında gerçekleştirildi.
Platformdan yapılan açıklamaya göre, yapıtların kurulumu DAÜ Bahar şenlikleri kapsamında üniversite kampüsü içerisinde Merkezi Derslikler (CL) Meydanı’nda yapıldı. 19 Mayıs Cuma günü 11:00-15:00 saatleri arasında sanatçılar ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen çeşitli çalışmalarla tanıtıldı.
20 gökkuşağı renklerine boyanmış “Rüzgar Gülü”nün meydanın farklı yerlerine yerleştirmesinin yapıldığı bu çalışma, kolektif bir şekilde gerçekleştirildi. Rüzgar Gülleri, hayatın içerisinde yer alan bir form olarak; hava ile temasın –yani yaşamın-, sonsuz bir devinim olanağının ve bünyesinde insan–doğa ilişkisi bulundurmasından yola çıkarak bütünlüğün sembolü olarak kullanılmış ve farklılıkların bir arada uyum içerisinde var olabileceğini anlatmak için de gökkuşağı renklerine boyanmıştır.
Açıklamaya göre, bu proje ile LGBTİ bireylerin görünürlük mücadelesi kamusal alana taşınmak istendi.
Kaynak: BRT Benzer haberler
Featured
AP Başkanı Metsola'ya göre petrol fiyatları açısından Avrupa'yı zor bir yaz ve sonbahar bekliyor
Altın fiyatları yükselemiyor
İspanya’da orman yangını faciası: 12 kişi hayatını kaybetti
Döviz kurlarında son durum (10 Temmuz 2026)
ABD basını yazdı: İran’dan Trump’a suikast planı
Bugün hava nasıl olacak? (10 Temmuz 2026)
Çin'de ayakkabı fabrikasında yangın: 28 kişi hayatını kaybetti
NASA, Mars ve Ay simülasyonu için gönüllü astronotlar arıyor
Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Temmuz 2026)



