Rusya'da denizaslanları ayaklandı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Rusya’nın kuzeydoğusundaki Kamçatka yarımadasında, yiyecek arayan denizaslanları 'şehre indi'. Bir balık çiftliğine gelen denizaslanlarından biri, KamAZ kamyonun içindeki balıklardan almak için ayağa kalktı.
Rusya'nın en soğuk bölgelerinden Kamçatka sakinleri ayıların şehirde gezmesine alışkın, ancak uzun Noel ve yılbaşı tatilinden sonra ilginç bir manzara ile karşılaştı.
https://twitter.com/i/status/1082688707436531714
Komsomolskaya Pravda gazetesinin aktardığına göre, yarımadada bu kez ayılar değil, 3 metrelik denizaslanları görüldü.
Deniz kenarında yürüyüş yapan bölge sakinlerinin görüntülediği Seroglazka köyündeki Lenin Balık Çiftliği'ni basan bir denizaslanı, ayağa kalkıp KamAZ kamyonunun içindeki balık atıklarından almaya çalıştı. Ancak denizaslanı, tüm uğraşlarına rağmen başarılı olamadı. Diğer denizaslanı da alandaki köpeğin havlamasına rağmen duruma aldırış etmedi.
Konuyla ilgili konuşan Kamçatka Su Ürünleri ve Okyanus Bilimi Araştırma Enstitüsü'nden biyolog Sergey Kornev, denizaslanlarının son yıllarda beslenmek için yarımadadaki balık çiftliklerine daha sık gelmeye başladığını söyledi.
Kamçatka bölgesinde ayıların sıklıkla şehirlere indiği görülüyor. Bölge halkı zaman zaman belli noktalara yiyecek bırakarak hayvanları besliyor.
(Sputnik)
Benzer haberler
Dünya
Yunanistan'da eğitim protestosu: Binlerce kişi Atina sokaklarını doldurdu
Trump “İran'la savaşa girmek yaptığımız en iyi işlerden biri”
Meta'ya 25 milyar dolarlık gizlilik cezası
BBC tasarruf için 2 kanal ve 1 radyoyu kapatıp bazı çalışanları işten çıkaracağını duyurdu
Whakaari Yanardağı'nın alarm seviyesi yükseltildi
İngiltere'de hükümetin hataları nedeniyle COVID-19'un bakım evlerinde hızla yayıldığı rapor edildi
Dünya kritik eşiği aşmak üzere
Paris ve Lyon'da kısmi sokağa çıkma yasağı 1 gün uzatıldı
Fransa'da hafta sonu yapılacak olan gösteriler yasaklandı




