Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını yoğunlaştırdı

Voice Kıbrıs Haber
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, son bir hafta içinde Rus ordusunun Ukrayna’nın farklı bölgelerine saldırdığını bildirdi.
Zelenski, saldırılarda yaklaşık 1300 insansız hava aracı (İHA), 1200 güdümlü bomba ve 9 füze kullanıldığını kaydetti.
Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, son dönemlerde ülkesine yapılan hava saldırıları hakkında bilgi verdi.
Rus ordusunun sadece son bir haftada Ukrayna'nın farklı bölgelerine yaklaşık 1300 İHA, 1200 güdümlü bomba ve 9 füze ile saldırı düzenlediğini belirten Zelenski, özellikle Odessa bölgesi ve Ukrayna'nın güney kısmının bu saldırılardan etkilendiğini kaydetti.
Zelenski, savaşı sona erdirmek için görüşmelerin sürdüğü ve Ukrayna heyetinin ABD'de bulunduğu bilgisini paylaştı.
Ayrıca Zelenski, Ukrayna'nın savunma imkanlarını artırmak için çalışmayı sürdürdüklerini ifade etti.
Kaynak:Hürriyet
Benzer haberler
Dünya
NATO Genel Sekreteri Rutte "Türkiye devasa savunma sanayii avantajına sahip"
NASA ay üssü planları için yaklaşık 600 milyon dolarlık yeni sözleşme imzaladı
Yunanistan’da Selanik yakınlarında çıkan orman yangınında ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi
Ford yapay zekaya güvenip işten çıkardığı çalışanları geri aldı
Meksika'da 6 büyüklüğünde deprem
Çekmecede unutulan fosil Antarktika’nın ilk dinazoru çıktı
Almanya'da anne-çocuk merkezinde silahlı saldırı: Altı ölü
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu
KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi



