Rusya popüler mesajlaşma uygulaması Discord’u yasakladı

Voice Kıbrıs Haber
Rusya, popüler mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord’un yasal gereklilikleri yerine getirmediği gerekçesiyle ülkede engellendiğini bildirdi.
Rus TASS haber ajansına göre, Roskomnadzor basın servisinden yapılan açıklamada, Discord mesajlaşma uygulamasının Rus yasalarını ihlal ettiği belirtildi.
Uygulamanın terörist ve aşırılıkçı amaçlarla kullanıldığı, bu amaçlarla vatandaşların kandırıldığı, uyuşturucu satışı ve yasa dışı bilgilerin yayılmasını sağladığı kaydedilen açıklamada, bu gerekçelerle uygulamaya engelleme kararı getirildiği ifade edildi.
Açıklamada, geçen yıl mahkeme kararıyla uygulamada yasa dışı bilgileri silmediği gerekçesiyle Discord’a 6 milyon ruble (yaklaşık 62 bin dolar) ceza kesildiği hatırlatıldı.
Roskomnadzor, daha önce Discord yönetimine 947 yasa dışı materyalin kaldırılması için talep göndermişti.
Discord, 2015’te bilgisayar oyuncularının daha iyi iletişim kurmasını sağlamak amacıyla kurulmuştu.
Benzer haberler
Featured
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu!
İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı!
Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak
Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti
Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması
Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi
Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir"
Azra, Türkiye ikinciliğine atladı



