Rusya federal çözümü destekliyor

Voice Kıbrıs Haber
Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanski, Kıbrıs sorunun çözümüne ilişkin, “Belki de garantörler sisteminde reform düşünmeliyiz çünkü bazen çözümün bir parçası değil sorunun bir parçası haline geliyorlar.” dedi.
Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanski, Kıbrıs soruna ilişkin de değerlendirmede bulundu.
Polyanski, Rusya’nın Kıbrıs konusunda pozisyonundan değişmediğini ve BM Güvenlik Konseyi kararına dayalı iki toplumlu iki bölgeli federal bir çözümü desteklediklerini belirterek, “Belki de garantörler sisteminde reform düşünmeliyiz çünkü bazen çözümün bir parçası değil sorunun bir parçası haline geliyorlar. Bu bizim değerlendirmemiz ve gizlemiyoruz da ama tabii ne istediklerine taraflar karar verir.” ifadesini kullandı.
BM öncülüğünde, garantör ülkelerin de katılımıyla 5+1 formatında düzenlenen gayriresmi Kıbrıs konulu konferansın sona ermesinin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, resmi görüşmelerin başlaması için “yeterli ortak zemin” bulamadıklarını ancak tarafları yakın zamanda 5+1 formatında bir araya getirmeyi planladığını açıklamıştı.
(AA)
Benzer haberler
Featured
Cape Greko açıklarında fırtına faciası: 1 kişi hayatını kaybetti
Yapay zeka yerin derinliklerindeki bilinmeyen altı gizemli yapıyı ortaya çıkardı
Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı
Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor
Batı Nil virüsünün yüksek dolaşım dönemi eylül sonuna kadar sürebilir
İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli”
“Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu
Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem
Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti!


