Rusya Büyükelçisinin açıklamasına Kıbrıs Rum Yönetimi sessiz kaldı

Voice Kıbrıs Haber
Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Murat Zyazikov’un Rus Haber Ajansı TAS’a yaptığı açıklamalara Kıbrıs Rum Yönetimi’nin sessiz kaldığı belirtildi.
Alithia gazetesi: Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Murat Zyazikov’un Rus Haber Ajansı TAS’a yaptığı açıklamalarda “Güney Kıbrıs’ın, Moskova-AB ilişkilerinde rol oynayabileceğini” ima ettiğini yazdı.
Güney Kıbrıs’ın, video skandalıyla çalkalandığı, Avrupa açısından zor durumda kaldığı bir dönemde Rus diplomatın açıklamalarda bulunduğunu yazan gazete Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu açıklamalar karşısında sessiz kaldığına dikkati çekti.
Rus büyükelçinin, AB-Rusya ilişkilerinin Ukrayna savaşı ve Avrupa yaptırımları nedeniyle zayıf noktada olduğu bir dönemde geldiğini yazan gazete AB-Rusya ilişkilerinde bir üye devletin rolüne yapılan her atfın o devletin dönem başkanlığını yürütmesi durumunda da daha da önem kazandığını belirtti.
Gazete Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu açıklama konusunda ne izahatta bulunduğunu ne de Güney Kıbrıs’ın Rusya karşısındaki Avrupa çizgisini yineleyen bir söylemde bulunduğuna da dikkat çekti.
Benzer haberler
Featured
Haspolat Çemberi’nde asfalt yama çalışması yapılacak!
Molehiyada tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi
KTSO "Üretim yapan kesimin sürekli fedakârlık yapmasının beklendiği bir ekonomik düzen sürdürülebilir değil"
Uganda'da cinayet gibi kaza: 20 öğrenci ve okul müdürü öldü
Schengen’e üyelik Kıbrıs sorununa takılıyor
Dinozor tutkunu 9 yaşındaki çocuk, Guinness’e göre en genç müze küratörü oldu
Surlariçi Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu
LAÇ Belediyesi ile GAÜ İletişim Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı
Borsa güne 0,74 düşüşle başladı



