Rusya açıkladı: Nükleer savaş yaşanma riski var
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD ile imzalanan New START anlaşmasının sona ereceğini hatırlatan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, "Mevcut durumda, nükleer savaş yaşanma riski var. Ne yazık ki, bu bir gerçek" dedi.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya Yüksek Ekonomi Okulu Ulusal Araştırma Üniversitesinde yaptığı konuşmada uluslararası stratejik istikrarın söyledi.
Uluslararası alandaki durumu değerlendiren Ryabkov, "Mevcut durumda, nükleer savaş yaşanma riski var. Ne yazık ki, bu bir gerçek." ifadelerini kullandı.
ABD ile Rusya arasında 2010'da imzalanan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (New START) sona ereceğini hatırlatan Ryabkov, "Batı ortaklarımızın hareketleri daha da sert oldu. ABD, New START anlaşması konusunda müzakerelere hazır olmadığını belirtiyor." şeklinde konuştu.
Ryabkov, Rusya'nın, ABD ile stratejik istikrar konusunda müzakerelere açık olduğunu dile getirdi.
Benzer haberler
Dünya
Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor
115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi
Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı
İrlanda'da bomba ihbarları: Dublin'deki medya kuruluşları tahliye edildi
İsrail 4 milyar dolarlık ABD yardımını kesecek
California Valisi Newsom eyaletteki tüm idam mahkumlarının cezasını müebbet hapse çevirdi
Batman'in motosikleti açık artırmaya çıkarılıyor
Fransa'da son yılların en büyük gösterisi: Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi




