Rubio “İran ile anlaşmaya ilişkin bugün gelişme olabilir”

Voice Kıbrıs Haber
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ülkesi ile İran arasında olası anlaşmaya ilişkin çalışmaların sürdüğünü ve bugün gelişme olabileceğini belirtti.
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de gazetecilere açıklama yapan Rubio, çalışmaların hala devam ettiğini söyledi.
"Dün gece bir gelişme olacağını düşünmüştük." diyen Rubio, ABD ile İran arasında olası anlaşmaya ilişkin bugün gelişme olabileceğini dile getirdi.
Rubio'nun açıklamaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce anlaşmanın yakın olduğunu ima etmesinin ardından müzakerecilere "acele etmemeleri" talimatı verdiğini söylemesinden sonra geldi.
ABD medyasına göre görüşülen anlaşma, 60 günlük bir ateşkes uzatmasını, Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasını ve İran'ın nükleer programına ilişkin daha fazla müzakereyi içeriyor.
Rubio, Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasını sağlayacak teklifin ve nükleer müzakerelerin masada olduğuna dikkati çekerek, "Umarım bunu başarabiliriz." ifadesini kullandı.
Rubio, ABD Başkanı Donald Trump'ın kötü bir anlaşma yapmayacağını ve ülkesinin diplomasinin başarılı olması için her türlü fırsatı değerlendireceğini söyledi.
Dün Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile Yeni Delhi'deki görüşmesinin ardından konuşan Rubio, İran ve Hürmüz Boğazı konusunda günün ilerleyen saatlerinde yeni haberler gelebileceğini belirtmişti.
Rubio, İran'la anlaşmaya varma konusunda "ciddi ilerleme" kaydedilse de nihai sonuca varılmadığını ifade etmişti.
Benzer haberler
Dünya
Netanyahu'nun oğlu İran'ın suikast planladığı iddiasıyla Miami'den gizlice tahliye edildi
ABD'de Titanik'ten çıkarılan 100'den fazla eserin açık artırmayla satışı durduruldu
Kanada'da havalimanında yer hizmetleri görevlisine uçak çarptı
29 parmaklı kedi en çok parmağa sahip kedi rekorunu kırdı
SpaceX, Louisiana'da 100 milyar dolarlık uzay üssü inşa edecek
Avrupa'daki sıcak hava dalgaları en az 35 bin can aldı
Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki tüm mayınların temizlendiğini açıkladı
Amerikalı sanatçı Dolly Parton hayatını kaybetti
Ölüm Vadisi'nde aracı çamura saplanan turist sıcaktan öldü


