Rogers "Adanın kuzeyinin raporlarda yer alması utanç verici"

Voice Kıbrıs Haber
Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers Meclis'te yaptığı konuşmada, adanın kuzeyinin insan ticareti raporlarında yer almasının “utanç verici” olduğunu dile getirdi. “İnsan ticaretinin suç değil görmezden gelinen düzen haline geldiğini” savunan Rogers, uluslararası birçok raporda ve son BM raporunda adanın kuzeyinin isminin geçtiğini söyledi.
Kuzey Kıbrıs’ta insan ticaretiyle ilgili soruşturma ve resmi strateji olmadığının ABD raporunda yer aldığını kaydeden Rogers, 2024 yılında odalarla imzalanan protokollerle aracının meşrulaştırıldığı eleştirisinde bulundu.
Ülkeye öğrenci veya çalışmak için gelen kişilerin haklarıyla ilgili hiçbir bilgilendirme yapılmadığı dile getiren Rogers, bu konuda resmi bir web sitesi yapılması önerisinde bulundu. Rogers, ön izinlerle gelen kişilerin takibinin de etkin şekilde yapılmadığını kaydetti.
Sosyal Hizmetler Dairesi’nin uzun zamandır göz ardı edildiğini ifade eden Rogers, ülkede sadece bir belediyede sığınma evi olduğunu belirterek, Bakanlığın bu konuya destek vermesi gerektiğini söyledi.
Yaşlı bakımı konusuna da değinen Rogers, Lapta Huzurevi’nin ne zaman tamamlanacağını sordu. Rogers, özel yaşlı bakım evleriyle ilgili ivedi bir yasa çalışması yapılması gerektiğini de kaydetti.
Asgari ücret artmasına rağmen alım gücünün gerilediğini ifade eden Rogers, enflasyonla etkin mücadele yapılması gerektiğini belirtti. Sosyal sigorta reçeteleriyle ilgili davaların toplum vicdanında iyi bir yerde olmadığını kaydeden Rogers, bu konuların öncelikli olarak ele alınması ve sonuca ulaşması gerektiğini söyledi.
Benzer haberler
Featured
Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi
Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor
Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü!
Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi
Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026)
Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı
TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı"
“Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı



