Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor" Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor"
Dolar
Euro
Sterlin

RMMO’ya yeni atış alanı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

RMMO’ya yeni atış alanı

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) için Mağusa bölgesinde, Protara’nın “tenha” bir mevkiinde yeni ve çağdaş bir atış alanı açıldı.

Alihtia’nın haberine göre “Fanu” isimli atış alanı dün Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Savvas Angelidis, RMMO Komutanı Korgeneral İlias Leondaris ve Paralimni Belediye Başkanı Theodoros Pirillis’in katıldığı törenle açıldı. Tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Angelidis, bu sonuca varmak için bürokrasi ile savaşmak zoruna kaldıklarını, Protara Belediyesi’nin gösterdiği kararlılıkla sonuca vardıklarını söyledi, bu atış alanının RMMO personelinin harekat kabiliyetini daha da artıracağını söyledi. Savvas Angelidis, mevcut atış alanlarını geliştirmeyi ve yenilerini açmayı da planladıklarını, Ksinthus atış alanının da yeniden faaliyete geçirileceğini belirtti. Türkiye’nin “özellikle bu dönemde tahriklerini tırmandırdığını” iddia eden Angelidis, bunların artık yalnızca Kıbrıs Cumhuriyeti ve “egemenlik haklarıyla ilgili olmadığını, Doğu Akdeniz’in diğer bölgelerine ve başka ülkelerin egemenlik haklarına da yayıldığını” öne sürdü. Angelidis şunları da söyledi: “Biz bu tahrikkarlığı çeşitli cephelerde, aynı felsefeyle, aynı dikkatle, aynı soğukkanlılıkla göğüslemeye devam edeceğiz. Olumlu sonuçları görüyoruz,  aynı zamanda ihlalin devam ettiğini de görüyor ancak bölgeyi istikrarsızlaştırmak maksadıyla Türkiye’nin istediği şekilde davranmamız zannederim yanlış olur.” (TAK)

Benzer haberler

Featured
Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) 2026-06-30 08:28:41 En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) 2026-06-30 08:24:17 ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu 2026-06-29 22:42:13 KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi 2026-06-29 22:38:13 Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor 2026-06-29 22:34:07 Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" 2026-06-29 22:30:32 Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) 2026-06-29 22:13:01 KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" 2026-06-29 21:55:15 Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi 2026-06-29 21:49:39