RMMO’da küçük insansız hava sistemleri laboratuvarı kuruldu

Voice Kıbrıs Haber
Rum Milli Muhafız Ordusu’nda (RMMO), küçük insansız hava sistemlerinin tasarımının yapılabileceği, geliştirilebileceği ve üretiminin gerçekleştirilebileceği bir laboratuvar kuruldu.
“Sigmalive” haber sitesi, RMMO Komutanı Korgeneral Emmanuel Theodorou’nun bugün, yeni kurulan Küçük İnsansız Hava Sistemleri (sUAV/FPV) Üretim Laboratuvarı'nı ziyaret ettiğini duyurdu.
Theodorou, ziyareti sırasında RMMO’nun kendi bünyesinde insansız sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimine ilişkin sahip olduğu imkanlar hakkında bilgilendirildi.
RMMO Genelkurmaylığı, konuyla ilgili açıklamasında, yeni kapasitenin kurumun teknolojik ve operasyonel dönüşümü açısından önemli bir adım olduğunu kaydederken, laboratuvarın faaliyete geçmesinin, değişen modern operasyonel ihtiyaçlarına uyum sağlama konusunda özerklik, esneklik ve hızın artırılmasına katkı sağlayacağını belirtti.
Açıklamada ayrıca, yerli teknik bilgi geliştirilmesine önem verildiği ve laboratuvar sayesinde, RMMO’nun yeteneklerinin kendi bünyesinde geliştirmesine ve insansız hava sistemlerini kendi operasyonel ihtiyaçlarına göre uyarlama imkanını değerlendirmesine olanak sağlandığı ifade edildi.
Benzer haberler
Featured
Fransa'da liselerde cep telefonu yeni eğitim yılından itibaren yasaklandı
Brüksel'de son 4 günde 5 silahlı saldırı düzenlendi
Sosyal medya çocukların beden algısını ve öz saygısını olumsuz etkileyebiliyor
ABD Hazine Bakanı Bessent "İran'da şimdi son oyuna giriyoruz"
Nevada eyaletindeki orman yangınında 42 bin kişiye tahliye emri verildi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (24 Ağustos 2026)
Çavuşoğlu "Okullarda topyekün seferberlik başlattık"
En çok kullanılan emoji belli oldu: Ancak yanlış kullanılıyor
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Oygar görevden alındı!


