“Riskli yapılardaki öğrenciler, güvenli başka okullara gönderilecek”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Başbakanlık Deprem Denetim Komitesine bağlı teknik ekiplerin, okullarda yaptığı depreme dayanıklılık incelemesini, Anadolu Ajansı’na değerlendirdi.
Ülke genelinde bir bölümü veya tamamı risk taşıyan 7 okulun birinde prefabrik sınıflarda eğitime geçildiğini, diğerlerinde ise eğitim ve öğretime ara verildiğini kaydeden Çavuşoğlu, ekiplerin Gazimağusa bölgesindeki okullardaki denetimlerini bir haftada tamamlamayarak diğer bölgelerdeki kontrollere başlamayı planladıklarını açıkladı.
Çavuşoğlu, “Yapılan incelemeler sonucunda riskli yapılardaki öğrencilerinin bir kısmı güvenli başka okullara gönderilecek, bazı okullarda ise prefabrik sınıflarda eğitim yapılacak. İlk raporların çıkmasının ardından öğrencilerin durumuyla ilgili karar alacağız. Öğrenci sayısı fazla olan riskli okulların öğrencilerini başka okullara gönderip bu okullarda ikinci öğretime geçeceğiz. Bir bölümü riskli yapılardaki öğrenciler için prefabrik sınıflar kurarak eğitimin kesintisiz devamını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de yaşanan depremlerin ardından ilk ve orta dereceli okullar için hazırlanan bir eğitim programı ile öğrencilere deprem bilinci verebilmek için çalıştıklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Okullarda sivil savunma ekipleri deprem eğitimine başladı. Ekipler, öğrencilerimizi deprem öncesi tedbirlerden başlayarak olası bir depremde nasıl davranmaları ile sonrasındaki gelişmeler hakkında eğitiyorlar.” dedi.
Çavuşoğlu, öğretmenleri de çevrim içi eğitimle deprem önlemleri konusunda bilgilendirdiklerini belirterek “Biz zaten her yıl okullarda deprem ve afetler konusunda rutin eğitimler veriyorduk. Türkiye’deki depremler sonrası acil bir program hazırlama gereği hissettik. Öğretmen ve öğrencilerimizi depreme karşı önlemler konusunda bilgilendirme çabalarımız bundan sonra da sürecek.” diye konuştu.
Benzer haberler
Featured
Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı
Fransa kırmızı alarmda
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026)
Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor"
Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı
Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor
İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor
Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak



