Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” PGM üniversitelere yönelik “Eşgüdüm ve Koordinasyon Toplantısı” düzenledi Bir haftada 58 trafik kazası meydana geldi “Geçit Yok” adlı belgesel gösterimi cumartesi akşamı yapılacak Nöbetçi eczaneler (22 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” PGM üniversitelere yönelik “Eşgüdüm ve Koordinasyon Toplantısı” düzenledi Bir haftada 58 trafik kazası meydana geldi “Geçit Yok” adlı belgesel gösterimi cumartesi akşamı yapılacak Nöbetçi eczaneler (22 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Reynar “Nefrete karşı eşitliği savunmaya devam edeceğiz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Reynar “Nefrete karşı eşitliği savunmaya devam edeceğiz”
Reklam

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), nefrete karşı eşitliği savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

TDP Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyada yükselen aşırı sağ ve otoriter siyasal anlayışların yalnızca demokratik hakları değil, birlikte ve eşit yaşam kültürünü de tehdit ettiğini söyledi.

Reynar, bu siyasal iklimin özellikle LGBTI+ bireyleri hedef alan nefret söylemlerini artırdığına dikkat çekerek, ayrımcılık ve şiddetin daha görünür hale geldiğini ifade etti.

TDP’nin dil, din, ırk, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim fark etmeksizin herkesin eşit haklara sahip olduğu özgür toplum anlayışını savunduğunu kaydeden Reynar, Kıbrıs’ın her köşesinde insanların korkmadan, baskı görmeden ve ötekileştirilmeden yaşayabilmesinin temel bir insan hakkı olduğunu belirtti.

Dünyanın birçok yerinde LGBTI+ bireylerin kimlikleri nedeniyle dışlandığını, iş yaşamından uzaklaştırıldığını, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakıldığını ifade eden Reynar, bazı ülkelerde ise ağır insan hakları ihlallerinin sürdüğünü kaydetti.

- “KKTC’de Fasıl 154 Ceza Yasası’nda yapılan düzenlemelere rağmen nefret söylemi ve nefret suçları konusunda uygulamada ciddi eksiklikler var”

Reynar, KKTC’de Fasıl 154 Ceza Yasası’nda yapılan düzenlemelere rağmen nefret söylemi ve nefret suçları konusunda uygulamada ciddi eksiklikler bulunduğunu savunarak, sosyal medya ve gündelik yaşamda LGBTI+ bireyleri hedef alan söylemlerin çoğu zaman etkin şekilde soruşturulmadığını söyledi.

“Nefret cezasız kaldıkça büyür.” diyen Reynar, nefret suçlarıyla mücadelenin devletin tüm kurumlarının sorumluluğu olduğunu belirtti. Reynar, eşit yurttaşlığın toplumsal barışın temel unsuru olduğunun altını çizdi.

TDP’nin herkes için eşit sosyal hakları savunmaya devam edeceğini ifade eden Reynar, LGBTI+ bireylere yönelik nefret suçlarının etkin biçimde soruşturulması çağrısında bulundu.

Reynar açıklamasının sonunda, “Kıbrıs’taki ve dünyadaki tüm LGBTI+ bireylerin 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Günü’nü selamlıyor; bir kez daha söylüyoruz: Dünyada aşk, yurtta aşk” ifadelerine yer verdi.

Benzer haberler

Featured
Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" 22 Eyl 2026 22:04 İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor 22 Eyl 2026 21:54 Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) 22 Eyl 2026 21:49 Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” 22 Eyl 2026 21:38 BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" 22 Eyl 2026 21:26 Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! 22 Eyl 2026 21:20 Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" 22 Eyl 2026 21:12 BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı 22 Eyl 2026 21:07 Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” 22 Eyl 2026 20:29