Restoran denetimlerinde işbirliği

Voice Kıbrıs Haber
Sağlık Bakanlığı, Res-Bir ( Restorancılar Birliği) ve Çelebioğlu Güvenlik Şirketi arasında Covid-19 ile mücadele kapsamında Res-Bir’e bağlı faaliyet gösteren iş yerlerinin denetlenmesi konusunda iş birliği protokolü imzalandı.
Kayım “Birlik olarak denetleme kararı aldık”
RES-BİR Başkanı Salih Kayım, Sağlık Bakanlığı’nın bu zor süreçte gösterdiği anlayıştan dolayı teşekkür ettiğini belirtti.
Yeniden bir kapanma yaşanmaması için birlik olarak kendilerini denetleme kararı aldıklarını belirten Kayım, Çelebioğlu Güvenlik Şirketi ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile pandemi sürecinde kendi talepleri doğrultusunda kamu sağlık ve menfaati odaklı katkı koymaya başlayacaklarını kaydetti.
Üstel “Denetim büyük önem arzediyor”
Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, üst kurul kararları ile çalışma hayatındaki sektörlerin açılmaya başlandığını, restoranların da ilk önce dış ve sonrasında iç mekanlarının belli kriterlerle açıldığını ancak bu süreçte kurallara uymanın ve denetlemenin büyük önem arz ettiğini söyledi.
Res-Bir’in kendilerini denetleme isteklerini takdirle karşıladığını belirten Bakan Üstel, denetleme konusunda bakanlık ve yerel yönetimlerin tek başına yeterli olmakta bazı sıkıntılar yaşadıklarını, dolayısı ile bu protokolü diğer sektörlerle de yapmak istediklerini açıkladı.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Hasipoğlu “KKTC- Pakistan dostluğu güçleniyor”
YKP “Asgari ücret hemen açıklanmalı”
KAYAD’dan cinsel şiddet mağdurlarına yönelik kampanya “Sana İnanıyorum”
İran, Hürmüz Boğazı'ndan geçen Güney Kıbrıs bayraklı ticari bir gemiye ateş açtı
Nöbetçi eczaneler (12 Temmuz 2026)
RMMO envanterindeki Rus yapımı T80U tanklarının yerine alternatif arıyor
Aşırı sıcaklar Tour de France'ı kısalttı
Stefanu "AKEL koşulsuz bir şekilde, BM Genel Sekreterinin yeni bir girişim üstlenmesinden yanadır"
Üredi "Tüm basın emekçilerinin yanındayız"



