Ressam Mustafa Çetin ve şair Mustafa Kemal Çelik ortak sergide buluştu

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Türk ressam Mustafa Çetin ile şair Mustafa Kemal Çelik ortak sergide buluştu.
Sanal olarak da gezilebilen “Past To Future” adlı sergi, ressam Mustafa Çetin’in 2001-2021 yılları arasında Kanada’da yaşarken yaptığı resimlerin bazılarından ve Mustafa Kemal Çelik’in sergideki resimleri betimleyen şiirlerinden oluşuyor.
Ressam Çetin’e ait olan “Çetin Art Studıo/Gallery” çıkışlı “Past To Future” sergisinde, ressamın, sanat hayatının yirmi yılını kapsayan bir dönemde yaptığı resimlerden seçtiği 16 adet çalışması yer alıyor.
Resimlere ise şair/yazar Mustafa Kemal Çelik’in, bazılarını ilk kitabı “PiSTANBUL”dan, bazılarını yeni kitabı “Kendini Aynada Yanağından Öpme Sanatı”ndan şiirleri eşlik ediyor.
Bununla birlikte sergideki bazı resimler için özel olarak kaleme alınmış olan “Lona Misa” gibi şiirler de bulunuyor.
İki sanatın kesiştiği bu etkinlik, ressam Mustafa Çetin’in resmî web sitesindeki
https://mustafacetin.net/virtualexhibition/ eklentiden sanal olarak da gezilebiliyor.
TAK
Benzer haberler
Featured
Borsa güne yatay başladı
Kıbrıslı Rum Göç Müsteşarı “Kaçak girişlerde yüzde 86 düşüş meydana geldi”
Cevdet Yılmaz KKTC’de: Ercan’da Yangın Söndürme Helikopteri teslim töreni yapıldı
İsrail Güney Kıbrıs’ta örnek bir “Akıllı tarım alanı” kurmak istiyor
Brent petrol fiyatları güne yüzde 0,5 artarak başladı
Türkiye’den AP’nin Kıbrıs kararına tepki "Asılsız ve akıl dışı iddialar içeren karar yok hükmündedir"
Molohiyada hem tavsiye dışı hem limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi
Dışişleri Bakanlığı “Statü eşitliği sağlanmadıkça hiçbir sürecin başarı şansı yok”
Cumhurbaşkanlığı "Avrupa Parlamentosu'nun tek taraflı kararı çözüm çabalarına zarar vermektedir"



