"Resmi Gazete'de yayınlanan plan Birleşik Kurul tarafından onaylanan değil"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nın 30 Aralık 2019 tarihinde Birleşik Kurul tarafından onaylanan plan olmadığı, içeriğinin değiştirildiği ve Resmi Gazetede yayınlanan planın ise geçerliliği olmadığından işlem yapılmasının suç olacağı ileri sürdü.
Birlik Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Resmi Gazete’de yayınlanan planın “Hukuksuz bir şekilde, kapalı kapılar ardında gizli pazarlıklarla yapıldığı” ve” paylaşılmaktan imtina edilen bir plan” olduğu iddia edildi.
Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun planı onaylayarak, “hukuksuzluk, peşkeş, rant, kişisel/zümresel çıkardan” yana taraf olmayı tercih ettiğini gösterdiği kaydedilen açıklamada, İmar Planı’nın birliğin talebine rağmen kendileriyle paylaşılmadığı belirtildi. Başbakan Sucuoğlu’nun imza töreninde paydaşlarla görüşüldüğü açıklamasının gerçekleri yansıtmadığı; bunun yanında sivil toplum örgütleri, üniversitelerle de görüşülmediği ileri sürüldü.
Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nın 30 Aralık 2019 tarihinde Birleşik Kurul tarafından onaylanan plan olmadığı, içeriğinin değiştirildiği ve Resmi Gazetede yayınlanan planın ise geçerliliği olmadığından işlem yapılmasının suç olacağı ileri sürüldü.
Açıklamada, nitelikli tarım arazilerinin üretimden çıkarılması, altyapı yetersizliği, sosyal alanların yetersizliği ve nüfus projeksiyonunun 500 bin mertebesine çıkarılarak 2041 nüfus tahminin 4 katı fazlası yerin imar açılmasının büyük sorunlar olduğuna ve birkaç yıl içerisinde yaşam kalitesini düşüreceğine dikkat çekildi
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Japonya’da İmparatorluk Hanedan Yasası revize edildi
ABD'nin Texas eyaletinde selde ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi
Letimbiotis "BM Genel Sekreteri’nin ziyareti çok önemli"
Fransa'da fırtına nedeniyle 2 kişi öldü, 53 bin hane elektriksiz kaldı
YDP Dipkarpaz Kampı yapıldı: Sonuç bildirgesi paylaşıldı
Dışişleri Bakanlığı “Sayın Guterres’i, İyi Niyet Misyonunu ihlal edercesine arabulucu gibi davranmamaya davet ederiz”
Cumhurbaşkanı Erhürman, Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Jacqueline Kitulu’yu kabul etti
Çeler "Guterres’in ziyareti Kıbrıs’ta yeni sürecin en önemli aşamalarından biri olacak"
Güzelyurt'taki "Yaşam Merkezi" projesi inşaat aşamasına geçti



