Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Temmuz 2026) Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı Borsa günü yüzde 1,18 değer kazanarak tamamladı Muğla'da orman yangını: Alevler evlere yaklaştı bir mahalle tahliye edildi Örgütlerden "Federal Çözüm Hemen Şimdi” sloganıyla eylem… YKS KKTC kontenjanları YÖK’te onaylandı: 344 alanda 655 kontenjan CHP Grup Başkanı Özel, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya geldi Gül "Kıbrıs’ın geleceğini Brüksel’in kararları değil, Kıbrıs Türkünün özgür ve meşru iradesi belirleyecektir" Hava sıcaklığı 43 dereceye kadar çıkacak Brent petrol 90 dolar sınırını devirdi KTOEÖS "Bakanlık yeni öğretim yılını yine kaosla başlatacak" Türkiye Kıbrıs adasına çekilecek doğalgaz hattı için Akdeniz'de Navtex duyurdu Nöbetçi eczaneler (22 Temmuz 2026) KTSO, “Nakit Akışı ve Bütçe Yönetimi Semineri” düzenledi Hasipoğlu “Aşırı sıcaklarda çalışanlarımızın sağlığını korumak önceliğimizdir” Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Temmuz 2026) Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı Borsa günü yüzde 1,18 değer kazanarak tamamladı Muğla'da orman yangını: Alevler evlere yaklaştı bir mahalle tahliye edildi Örgütlerden "Federal Çözüm Hemen Şimdi” sloganıyla eylem… YKS KKTC kontenjanları YÖK’te onaylandı: 344 alanda 655 kontenjan CHP Grup Başkanı Özel, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya geldi Gül "Kıbrıs’ın geleceğini Brüksel’in kararları değil, Kıbrıs Türkünün özgür ve meşru iradesi belirleyecektir" Hava sıcaklığı 43 dereceye kadar çıkacak Brent petrol 90 dolar sınırını devirdi KTOEÖS "Bakanlık yeni öğretim yılını yine kaosla başlatacak" Türkiye Kıbrıs adasına çekilecek doğalgaz hattı için Akdeniz'de Navtex duyurdu Nöbetçi eczaneler (22 Temmuz 2026) KTSO, “Nakit Akışı ve Bütçe Yönetimi Semineri” düzenledi Hasipoğlu “Aşırı sıcaklarda çalışanlarımızın sağlığını korumak önceliğimizdir”
Dolar
Euro
Sterlin

RES-BİR “Bize de kumarhane izni verilsin”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
RES-BİR “Bize de kumarhane izni verilsin”

Restorancılar Birliği (RES-BİR), Meclis Komitesi’nde görüşülen Şans Oyunları Yasası’nda KKTC vatandaşlarının kumarhaneye girmesine izin verilmesi, şehir merkezi ve okul bölgelerinde kumarhane açılmasına olanak tanınması gibi düzenlemelerin yer alacağı yönündeki iddialara tepki gösterdi. RES-BİR yaptığı açıklamada, “Bu vesileyle biz de Restorancılar Birliği olarak, devletimizin vizyonuna ayak uydurmak ve gastronomi sektörüne çağ atlatmak adına her restorana, kapasitesi oranında kumarhane izni verilmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Söz konusu gelişmeleri büyük bir heyecanla takip ettiğini belirten RES-BİR, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Zaten kazandığımız üç kuruşun bir kısmını vergilere, kalanını ise elektrik, su, kira ve personel maaşlarına yatırıyoruz. En azından müşterimiz tatlıyı yedikten sonra rulet masasında şansını denesin, biz de belki biraz kara geçeriz. Üstelik bu sayede ‘ailecek dışarı çıkmanın’ anlamı da genişler: önce yemek, sonra blackjack.” Kumarhanelere bedava arazi tahsis edildiği, kalkınmadan geri ödenmemek üzere kredi verildiği, vergi ve gümrük muafiyeti sağlandığı savunulan açıklamada, bu imtiyazın neden sadece belli kesimlere tanındığı soruldu. - “Gastronomi sektöründe fırsat eşitliği sağlanmalı” Açıklamada, söz konusu yasa ile kumarhanelerin şehir merkezlerinde ve halkın girebileceği şekilde olması durumunda, gastronomi sektörüne de fırsat eşitliği sağlanması ve pastadan her sektörün payını alması gerektiği vurgulandı. “Neden sadece oteller ve özel işletmeler bu imkândan faydalansın?” denilen açıklamada, “Bize kumarhane izni yoksa biz de tuzlukla rulet çeviririz.” ifadelerine yer verildi.

Benzer haberler

Featured
Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı 2026-07-22 22:12:03 BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" 2026-07-22 22:07:38 Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu 2026-07-22 22:03:41 Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi 2026-07-22 21:57:26 OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı 2026-07-22 21:51:08 Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Temmuz 2026) 2026-07-22 21:44:48 Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı 2026-07-22 21:36:00 Borsa günü yüzde 1,18 değer kazanarak tamamladı 2026-07-22 21:28:30 Muğla'da orman yangını: Alevler evlere yaklaştı bir mahalle tahliye edildi 2026-07-22 21:01:00