Ramazan bu yıl 29 gün sürecek
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
On bir ayın sultanı Ramazan ayı Perşembe günü başlıyor
Ramazanın ilk teravih namazı yarın akşam kılınacak, 22 Mart'ı 23 Mart'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve aynı gün ilk iftar yapılacak.
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu günü akşamı görüleceği için bu yıl ramazan 29 gün sürecek.
Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele okunması ve Kur'an-ı Kerim'in hatmedilmesi gibi ibadetlerin ifa edildiği ve ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözetildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, 17 Nisan'da idrak edilecek.
Ramazan Bayramı ise 21 Nisan'da başlayacak.
KKTC Din İşleri Başkanlığı bu yıl fitreyi 100 TL olarak belirlemişti. Fitrelerin, en geç bayram namazından önce verilmesi gerekiyor.
İlk orucun tutulacağı 23 Mart Perşembe imsak saat 04.17’de, iftar ise saat 18.09’da yapılacak.
Benzer haberler
Featured
İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor
İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz"
Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor
Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak
İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu!
Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha: Titreme hastası beyin pili ameliyatıyla sağlığına kavuştu
43 yaşındaki şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme!
Haftalık gıda denetimlerinde 5 çeşit ürün imha edildi!
Toprak set ile ağaca çarpan araç takla attı, 1'i ağır 2 kişi yaralandı!


