Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Türkiye İş Bankası çalışanları, bankanın 102. kuruluş yıl dönümünde Atatürk Anıtı'na çelenk koydu Kanada'da havalimanında yer hizmetleri görevlisine uçak çarptı Küresel piyasalar ABD'deki yoğun veri gündemine odaklandı Deneysel bir ilaç, obez farelerin kas kaybetmeden ve daha az yemeden yağ yakmasını sağladı 29 parmaklı kedi en çok parmağa sahip kedi rekorunu kırdı Altın fiyatları 3 ayın zirvesine yakın SpaceX, Louisiana'da 100 milyar dolarlık uzay üssü inşa edecek Döviz kurlarında son durum (26 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (26 Ağustos 2026) Avrupa'daki sıcak hava dalgaları en az 35 bin can aldı Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki tüm mayınların temizlendiğini açıkladı Amerikalı sanatçı Dolly Parton hayatını kaybetti Ölüm Vadisi'nde aracı çamura saplanan turist sıcaktan öldü Kuş gribinin nesli tehlikedeki denizaslanlarına yayılmasından endişe ediliyor Borsa günü değer kaybıyla tamamladı AİHM'den Kavala kararı "En kısa sürede serbest bırakılmalı" Basın-Sen Yönetim Kurulu Sevgül Uludağ'ın ailesinden özür diledi Almanya Federal Meclisi Milletvekili Krah "Kıbrıs Türk halkının yaşadığı gerçeklerin yerinde görülmesi önemli " 21 yaşındaki genç boğularak hayatını kaybetti Akyön "Hayatta herkes ikinci bir şansı hak ediyormuş, bu da benim şansım" Türkiye İş Bankası çalışanları, bankanın 102. kuruluş yıl dönümünde Atatürk Anıtı'na çelenk koydu Kanada'da havalimanında yer hizmetleri görevlisine uçak çarptı Küresel piyasalar ABD'deki yoğun veri gündemine odaklandı Deneysel bir ilaç, obez farelerin kas kaybetmeden ve daha az yemeden yağ yakmasını sağladı 29 parmaklı kedi en çok parmağa sahip kedi rekorunu kırdı Altın fiyatları 3 ayın zirvesine yakın SpaceX, Louisiana'da 100 milyar dolarlık uzay üssü inşa edecek Döviz kurlarında son durum (26 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (26 Ağustos 2026) Avrupa'daki sıcak hava dalgaları en az 35 bin can aldı Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki tüm mayınların temizlendiğini açıkladı Amerikalı sanatçı Dolly Parton hayatını kaybetti Ölüm Vadisi'nde aracı çamura saplanan turist sıcaktan öldü Kuş gribinin nesli tehlikedeki denizaslanlarına yayılmasından endişe ediliyor Borsa günü değer kaybıyla tamamladı AİHM'den Kavala kararı "En kısa sürede serbest bırakılmalı" Basın-Sen Yönetim Kurulu Sevgül Uludağ'ın ailesinden özür diledi Almanya Federal Meclisi Milletvekili Krah "Kıbrıs Türk halkının yaşadığı gerçeklerin yerinde görülmesi önemli " 21 yaşındaki genç boğularak hayatını kaybetti Akyön "Hayatta herkes ikinci bir şansı hak ediyormuş, bu da benim şansım"
Dolar
Euro
Sterlin

Radyasyon ile ilgili bilinen doğrular ve yanlışlar

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Radyasyon ile ilgili bilinen doğrular ve yanlışlar
Reklam

Radyasyon veya ışınım, elektromanyetik dalgalar veya parçacıklar biçimindeki enerji yayımı ya da aktarımı olarak tanımlanıyor.

Günlük hayatımızda da doğal radyasyona maruz kalıyoruz. Radyasyon ile ilgili bilinen doğrular ve yanlışlar…. Doğru bilinen ancak aslında yanlış olanları Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği, Nükleer Fizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Doğan Bor BRT’ye anlattı. İnsanlardaki radyasyon fobisinin aslında en büyük nedeni bilinç eksikliği… Prof. Dr. Bor’a göre özellikle cep telefonlarının radyasyon içerdiği yönünde yanlış bilgiler bulunuyor. Radyasyonun en tehlikeli olanının bilgisayarlı tomografi gibi medikal incelemeler olduğunu biliyormusunuz? Prof. Dr. Bor, bu konuya açıklık getirirken özellikle çocuklarda bu tür incelemelerin çok dikkatli yapılması gerektiğinin de altını çizdi. Profesör Bor’a göre radyasyona bağlı kanser olasılığı %1… Porf. Bor,  modern toplumlarda %40 insanın sigara, obezite ve diğer faktörlere bağlı olarak kansere yakalandığını ve hayatını kaybettiğini anlattı. Radyasyonun şiddetinin artıtkça kanser riskinin de arttığını ifade eden Prof. Dr. Doğan Bor, medical incelemelerde, cihazın doğru çalışması, kalibrasyonunun doğru yapılmış olması ve kullanan kişilerin eğitimli olması gerektiğini belirtti. Kaynak:BRT

Benzer haberler

Sağlık
Deneysel bir ilaç, obez farelerin kas kaybetmeden ve daha az yemeden yağ yakmasını sağladı 26 Ağu 2026 09:21 Obezite yönetiminde hedef yalnızca kilo vermek olmamalı 25 Ağu 2026 18:22 Nöbetçi eczaneler (25 Ağustos 2026) 25 Ağu 2026 17:15 Sosyal medya çocukların beden algısını ve öz saygısını olumsuz etkileyebiliyor 24 Ağu 2026 21:43 Nöbetçi eczaneler (24 Ağustos 2026) 24 Ağu 2026 17:03 Kilo vermeye yardımcı olan yeni bir diyabet hapı eczanelerde satışa çıktı 24 Ağu 2026 09:38 İlk kez bir memelide H5N1 kuş gribi tespit edildi 23 Ağu 2026 12:17 Nöbetçi eczaneler (23 Ağustos 2026) 23 Ağu 2026 10:23 Uzmanından kalıcı oje ve protez tırnak uygulamalarında kullanılan ışıklar konusunda uyarı! 23 Ağu 2026 10:15