Protora'da tarihi kalıntılar bulundu

Voice Kıbrıs Haber
Protora bölgesindeki Panayias Panayiotissas Kilisesi’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sırasında tarihi kalıntılara rastlanıldığı belirtildi.
Alithia gazetesi Protora’da, Panayias Panayiotissas Kilisesi’ne yürütülen restorasyon çalışmaları sırasında, Salamis Nikokreontas’ın son kralı ve İmparator Herakleitos’un kralına atıfta bulunan antik eserlerin yanı sıra, 17’nci yüzyılda Türkler tarafından öldürülen Peder Zaharia’nın kemik kalıntılarının da bulunduğunu yazdı.
Habere göre, “Konstantias-Mağusa” Metropoliti Vasilios, kilise için alınan kararın, restorasyon çalışması olduğunu ancak kilisenin temelinin de yenilenmesi gerektiğinden, eş zamanlı yapılan kazı çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanıldığını belirtti.
Vasilios, kemik kalıntılarının, kimlik teyidi için Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu’ya teslim edildiğini söyledi.
Vasilios, Peder Zaharia’ya ait kemik kalıntılarının bulunmasının gerek Rum Kilisesi, gerekse halk için de önemli olduğunu belirtti.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Sucuoğlu, Yılmazköy –Kılıçaslan yol güzergâhında incelemelerde bulundu
Cumhuriyet Meclisi ile TBMM futbol takımları zolasyon ve ambargolara karşı dostluk maçı yaptı
Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerden ortak açıklama “GYÖ’ler müzakerelerin yerini alamaz”
Öztürkler “Kıbrıs Türk gençliğinin sesi izolasyonlardan büyüktür”
Ataoğlu “Lefkoşa 2027 yılında önemli bir gençlik merkezi olacak”
Güz dönemi burs başvuruları 31 Ekim’e kadar devam edecek
Almanya’da eylül enflasyonu son 3 yılın zirvesinde
Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi’nde Hristodulidis’in 19 fikri açıklandı
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yağışlı hava sürecek, sıcaklık 2 derece düşecek



