"Projenin tamamlanması ile tarım sektörü çağ atlayacaktır"

Voice Kıbrıs Haber
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Sulamaları İletim Tüneli Işık Görünme Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı.
Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, son 30 yıldır artan şekilde su sıkıntısı yaşıyor. Çözüm için, Türkiye'den KKTC'ye içme suyu götürülmesi her dönemde gündeme gelmiş fakat gerçeğe dönüşmemiştir. 80 kilometre uzunluğunda denizin 250 metre altından geçen sistemle içme suyunu yavru vatana ulaştırdık. Memba suyu kalitesinde içme suyu temin ettik. Eşi benzeri olmayan bu projede geçtiğimiz yıl meydana gelen arızayı ise en kısa sürede çözüme kavuşturduk.
Anavatanın suyunu KKTC'nin bereketli toprakları ile buluşturacak sulama iletim tüneli ile yeraltı suları ile sulanan arazilere su iletilecektir.
10 bin kişilik ilave istihdam sağlanacaktır. Projenin tamamlanması ile tarım sektörü çağ atlayacaktır.
KKTC'deki kardeşlerimizin geleceklerine çok daha umutla ve güvenle bakmasını sağladık. Özellikle su sıkıntısını giderecek projelerimizle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kimseye muhtaç olmamasını sağladık.
Daha Fazla Bilgi Icin BRTK
Benzer haberler
Featured
Gemi kazasında yaşamını yitiren Orhan Bekret defnedildi
Mehmet Nuri Ayran ve Saliha Miray Biçer son yolculuklarına uğurlandı
Gemi faciasında hayatını kaybeden Süleyman Erdoğan yarın son yolculuğuna uğurlanacak
Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Ekim 2026)
“Geleceği Yazan Kadınlar Programı” tanıtıldı
Girne Belediyesi yeni dönem kursları düzenliyor
Ercan Havalimanı çevresinde dron uçuşlarına üç aylık yasak
Brüksel'de görüşmeler yapan İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nden AB’ye "Kıbrıs" çağrısı
Borsa günü yüzde 0,43 değer kazanarak tamamladı



