Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yılmaz’dan uluslararası topluma çağrı “Kıbrıs Türkü’nün sesini duyun, adaletsiz uygulamalara son verin" Erhürman'dan net mesaj “Müzakere olsun diye müzakere, 5+1 olsun diye 5+1 istemiyoruz” Uzmanlardan "elektronik sigara" uyarısı Rusya, Starlink'in rakibi internet uydularının ikinci grubunu fırlattı Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda resmigeçit töreni düzenlendi Erhürman "Kıbrıs Türk halkı, demokrasiye ve hukuka bağlılığını kararlılıkla sürdürüyor" Uraloğlu "KKTC’mize ne lazımsa onu yapma gayreti içindeyiz” İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu Starmer başbakanlık görevinden resmen istifa etti Petrol piyasasında kriz alarmı Çelik "Kıbrıs Türk davasını her koşulda savunmaya devam edeceğiz" Zeki Müren'in klasik albümü "Helal Olsun" yeniden plak olarak yayımlandı Küresel piyasalar Orta Doğu'da artan gerilimlerin etkisi altında Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 40 dereceyi aşacak BM Genel Sekreteri Guterres'in ziyaret programı yayınlandı Kongo'da Ebola'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 930'a yükseldi Fidan "Türkiye, Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini kararlılıkla savunmaya devam edecek" Buffer Fringe Gösteri Sanatları Festivali 2026 sanatçıları belirlendi Fransa'nın 27 vilayeti yüksek yangın riski altında Stefanu “Müzakerelerden elde edilen kazanımlar muhafaza edilmeli” Yılmaz’dan uluslararası topluma çağrı “Kıbrıs Türkü’nün sesini duyun, adaletsiz uygulamalara son verin" Erhürman'dan net mesaj “Müzakere olsun diye müzakere, 5+1 olsun diye 5+1 istemiyoruz” Uzmanlardan "elektronik sigara" uyarısı Rusya, Starlink'in rakibi internet uydularının ikinci grubunu fırlattı Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda resmigeçit töreni düzenlendi Erhürman "Kıbrıs Türk halkı, demokrasiye ve hukuka bağlılığını kararlılıkla sürdürüyor" Uraloğlu "KKTC’mize ne lazımsa onu yapma gayreti içindeyiz” İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu Starmer başbakanlık görevinden resmen istifa etti Petrol piyasasında kriz alarmı Çelik "Kıbrıs Türk davasını her koşulda savunmaya devam edeceğiz" Zeki Müren'in klasik albümü "Helal Olsun" yeniden plak olarak yayımlandı Küresel piyasalar Orta Doğu'da artan gerilimlerin etkisi altında Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 40 dereceyi aşacak BM Genel Sekreteri Guterres'in ziyaret programı yayınlandı Kongo'da Ebola'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 930'a yükseldi Fidan "Türkiye, Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini kararlılıkla savunmaya devam edecek" Buffer Fringe Gösteri Sanatları Festivali 2026 sanatçıları belirlendi Fransa'nın 27 vilayeti yüksek yangın riski altında Stefanu “Müzakerelerden elde edilen kazanımlar muhafaza edilmeli”
Dolar
Euro
Sterlin

'Posta kodlarının kullanılması iletilerin güvenliği ve hızı için önemli'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

'Posta kodlarının kullanılması iletilerin güvenliği ve hızı için önemli'

Posta Dairesi, posta gönderilerinin daha hızlı ve güvenli şekilde alıcısına ulaşabilmesi için posta kodlarının kullanılmasının önemini hatırlattı.

KKTC’de yıllardır var olan ancak çok yaygın kullanılmayan posta kodlarıyla ilgili hatırlatma yapan Posta Dairesi Müdürü Sövüda Tabak, vatandaşların adreslerinde posta kodu kullanmasıyla hem hız kazanılacağını hem de karışıklıkların önleneceğini söyledi. TAK muhabirinin sorusu üzerine açıklama yapan Tabak, “Ülkemizde posta kodu uygulaması yeni değil, yıllardır var ama kodlar çok yaygın kullanılmıyor. Bunlar Türkiye üzerinden verilmiş kodlardır. Bizim tüm posta işlemlerimizi PTT aracılığıyla yapıyoruz” dedi. Özellikle internet üzerinden verilen siparişlerde paketlerin Türkiye’den KKTC’ye gönderilmesi aşamasında sıkıntılar olduğunu, gümrükte de işlem gören paketlerin bazen yanlış yönlendirildiğini anlatan Posta Dairesi Müdürü Sövüda Tabak, “Bu kodlar kullanılırsa postaların karışma sorunu çözülmüş olacak ve alıcısına daha kolay, daha hızlı şekilde ulaşacak” dedi. KODLAR NASIL ÖĞRENİLEBİLİR? KKTC girişli posta gönderilerinin adrese daha çabuk ulaşabilmesi için alıcı kısmına yazılacak posta kodları https://bit.ly/2jRyZCP adresinden öğrenilebiliyor. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Yılmaz’dan uluslararası topluma çağrı “Kıbrıs Türkü’nün sesini duyun, adaletsiz uygulamalara son verin" 2026-07-20 21:17:14 Erhürman'dan net mesaj “Müzakere olsun diye müzakere, 5+1 olsun diye 5+1 istemiyoruz” 2026-07-20 20:44:00 Uzmanlardan "elektronik sigara" uyarısı 2026-07-20 20:33:14 Rusya, Starlink'in rakibi internet uydularının ikinci grubunu fırlattı 2026-07-20 19:56:00 Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda resmigeçit töreni düzenlendi 2026-07-20 19:40:48 Erhürman "Kıbrıs Türk halkı, demokrasiye ve hukuka bağlılığını kararlılıkla sürdürüyor" 2026-07-20 19:04:58 Uraloğlu "KKTC’mize ne lazımsa onu yapma gayreti içindeyiz” 2026-07-20 18:49:14 İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu 2026-07-20 18:30:29 Starmer başbakanlık görevinden resmen istifa etti 2026-07-20 18:20:22