Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Eski Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergi açıldı Damla Soyalp, CTP’nin Gönyeli-Alayköy Belediyesi başkan adayı oldu Baybora "Rahat uyu Yaşar Hocam, açtığın bu onurlu yolda mücadele etmeye devam edeceğiz" DAÜ Uluslararası Yaz Okulu başlıyor Denktaş “AB, Kıbrıs konusunda tarafsızlığını yitirmiştir” Ağrotur’a üç Airbus H145 Jupiter HC Mk2 helikopteri konuşlandırıldı Politis "Hristodulidis hükümetini destekleyen siyasi güçler geçiş noktalarının kapatılmasını istiyor" Savaşan “Doğalgazın uluslararası pazarlara taşınabilmesinin önü açılacak” İspanya'da büyük felaket: Ölü sayısı 12'ye yükseldi Dinçyürek “Cumhurbaşkanı Erhürman’na gerekli tüm tetkikler yapıldı, sonuçlar olumlu çıktı” Fed, yüksek belirsizliğe rağmen ekonomik faaliyetin sağlam hızda genişlediğini belirtti Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı DSÖ "En büyük insani kriz Sudan'da yaşanıyor" Usta şair Ahmet Telli hayatını kaybetti FIFA, 2026 Dünya Kupası finalinin oynanacağı stadın çimlerini satacak BM "İsrail, Gazze'de insani yardımları kısıtlamaya devam ediyor" AB'den Facebook ve Instagram'a suçlama Trump "İran'la müzakereler devam edecek ama ateşkes sona erdi" En son hava durumu tahminleri (11 Temmuz 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman taburcu edildi! Eski Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergi açıldı Damla Soyalp, CTP’nin Gönyeli-Alayköy Belediyesi başkan adayı oldu Baybora "Rahat uyu Yaşar Hocam, açtığın bu onurlu yolda mücadele etmeye devam edeceğiz" DAÜ Uluslararası Yaz Okulu başlıyor Denktaş “AB, Kıbrıs konusunda tarafsızlığını yitirmiştir” Ağrotur’a üç Airbus H145 Jupiter HC Mk2 helikopteri konuşlandırıldı Politis "Hristodulidis hükümetini destekleyen siyasi güçler geçiş noktalarının kapatılmasını istiyor" Savaşan “Doğalgazın uluslararası pazarlara taşınabilmesinin önü açılacak” İspanya'da büyük felaket: Ölü sayısı 12'ye yükseldi Dinçyürek “Cumhurbaşkanı Erhürman’na gerekli tüm tetkikler yapıldı, sonuçlar olumlu çıktı” Fed, yüksek belirsizliğe rağmen ekonomik faaliyetin sağlam hızda genişlediğini belirtti Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı DSÖ "En büyük insani kriz Sudan'da yaşanıyor" Usta şair Ahmet Telli hayatını kaybetti FIFA, 2026 Dünya Kupası finalinin oynanacağı stadın çimlerini satacak BM "İsrail, Gazze'de insani yardımları kısıtlamaya devam ediyor" AB'den Facebook ve Instagram'a suçlama Trump "İran'la müzakereler devam edecek ama ateşkes sona erdi" En son hava durumu tahminleri (11 Temmuz 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman taburcu edildi!
Dolar
Euro
Sterlin

Posta Dairesi, ülkeye gelen koli ve paketlerde taşınması yasak ürünleri açıkladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Posta Dairesi, ülkeye gelen koli ve paketlerde taşınması yasak ürünleri açıkladı

Posta Dairesi, koli-paket kabul işlemlerinde taşınamayanlar listesini yayımladı. Daireden yapılan açıklamada, “Kurum olarak daha önceki tecrübelerimize istinaden taşınamayanlar listesinin vatandaşlarımız tarafından bilinmesi çok önemli olup gönderilerin bu listeler dikkate alınarak oluşturulması hem insan sağlığı hem de taşıma güvenliği açısından önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı. Posta yoluyla taşınamayan gönderiler şu şekilde sıralandı: “Yanıcı, patlayıcı, zehirleyici, uyuşturucu her türlü sıvı ve gaz özelliği bulunan gönderiler, Ambalaj dışına taşacak şekilde sivri uçlu, kesici aksamlı ve çıkıntılı her türlü gönderi, Bozulabilecek, zarar görebilecek veya etrafındaki gönderileri etkileyecek her türlü gıda maddesi, Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, Kırılabilir cam, porselen vb. içerikli ürünler, Ateşli silahlar ve aksamları, Elektronik eşya, batarya, mıknatıs, Her nevi ilaç, bitki ve tütün, Belirlenmiş gramajın üzerinde çay ve kahve, Bozulabilecek biyolojik maddeler ve radyoaktif maddeler, Kıymetli evrak kapsamına giren çek, senet, hisse senedi, tahvil vb., Altın ve gümüş, ziynet eşyası, kıymetli madenler ile para ve benzeri nitelikteki emtia, İlgili mevzuat ile alınması, satılması, taşınması yasak edilen her türlü madde.” Açıklamada, varış ülkesinin mevzuatına uygunluk işlemlerinin göndericinin sorumluluğunda olduğu hatırlatıldı.

Benzer haberler

Featured
Eski Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergi açıldı 2026-07-11 12:27:04 Damla Soyalp, CTP’nin Gönyeli-Alayköy Belediyesi başkan adayı oldu 2026-07-11 12:20:47 Baybora "Rahat uyu Yaşar Hocam, açtığın bu onurlu yolda mücadele etmeye devam edeceğiz" 2026-07-11 12:03:52 DAÜ Uluslararası Yaz Okulu başlıyor 2026-07-11 11:45:00 Denktaş “AB, Kıbrıs konusunda tarafsızlığını yitirmiştir” 2026-07-11 11:33:08 Ağrotur’a üç Airbus H145 Jupiter HC Mk2 helikopteri konuşlandırıldı 2026-07-11 11:25:35 Politis "Hristodulidis hükümetini destekleyen siyasi güçler geçiş noktalarının kapatılmasını istiyor" 2026-07-11 10:50:32 Savaşan “Doğalgazın uluslararası pazarlara taşınabilmesinin önü açılacak” 2026-07-11 10:35:22 İspanya'da büyük felaket: Ölü sayısı 12'ye yükseldi 2026-07-11 10:11:44