Politis “İki taraf da hazır ama sonuç yok”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum basını her iki tarafın da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs arasında yeni bir kara kapısı açılmasına hazır olduğunu beyan etmesine karşın bu konuda bir gelişme olmadığını, hatta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis'in ne zaman görüşeceği konusunda bile anlaşmaya varılamadığını yazdı.
Politis’in “Yeni Geçiş Noktaları Açılması Konusunda Yeni Bir Şey Yok… ‘Olumlu Tavır’ Var Ama Sonuç Yok” başlıklı haberine göre, Kıbrıslı Rum Sözcü Konstantinos Letimbiotis dün,Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yeni geçiş noktalarını ele almak üzere “yarın bile görüşmeye hazır olduğunu” iddia etti.
Letimbiotis Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis’in Cumhurbaşkanı Tatar’a 3 görüşme tarihi önerdiğini savundu ve “bugün halen resmi bir tarih açıklanmadı” ifadesini kullandı. Müzakereciler düzeyindeki bu ön hazırlık aşamasında de öneriler sunduklarını belirten Letimbiotis BM Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo’nun çoklu konferans ön hazırlıkları için bölgeye yapacağı ziyaret tarihinin bildirilmesini beklediklerini söyledi.
Gazete Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu eşliğinde Haspolat’ı ziyaret ederek açılması öngörülen yeni sınır kapısıyla ilgili incelemede bulunduğuna dair Kıbrıs Türk basınına yansıyan haberleri aktardı.
Alithia habere “Her İki Tara da Hazır… Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum Tarafı Yeni Geçiş Noktaları Açılsın İstiyor Ama Kimse Adım Atmıyor” başlığıyla yer verdi.
Fileleftheros Tatar’ın Harmancı, Deniz ve Kamacıoğlu eşliğinde Haspolat’a gerçekleştirdiği inceleme ziyaretini “İzlenim Yaratma… Tatar, Barikatın Açılması İleri Götürüldüğünü Göstermek İçin Mia Milia’da (Haspolat)” başlığıyla okurlarına aktardı.
Benzer haberler
Featured
Sofoklis Film Gösterimi ve Söyleşisi yarın akşam AB Bilgi Merkezi’nde yapılacak
Nazlı "Kadına yönelik şiddetin sorumlusu yalnızca fail değil, önlem almayan devlettir"
İtfaiye Müdürlüğü halkı yangın riskine karşı tedbir alarak felaketi önlemeye çağırdı
Borsa günü yüzde 0,35 değer kaybederek tamamladı
CTP Kadın Örgütü "Şiddetin sıradanlaşmasına izin vermeyeceğiz"
BİR-SEN, geciken ek mesai ödenekleri konusunu yargıya taşıdı
Sağlık Bakanlığı'ndan T.B.'nin vefatıyla ilgili açıklama "Tüm müdahaleler eksiksiz yapıldı"
Kanada'da 600 uçuş iptal edildi
Bakan Çavuşoğlu’ndan Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’ne destek


