Polis Genel Müdürlüğü trafik haftasında etkinlikler düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber
Polis Genel Müdürlüğü (PGM) tarafından, sürücüler üzerinde trafik bilincinin artırılması ve trafik kazalarının önlenmesine yönelik her yıl düzenlenmekte olan “Trafik Haftası”, bu yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
PGM’den verilen bilgiye göre, etkinlikler kapsamında, PGM - Trafik Müdürlüğü’nde görevli yetkililer, televizyon ve radyo programlarına katılarak trafik ile ilgili halkı aydınlatıcı bilgiler verecek.
Ülke genelinde halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, araç sürücülerinin görüş açısını engellemeyecek ve yayalara engel teşkil etmeyecek şekilde trafik kuralları ile ilgili uyarıcı afişler asılacak.
Ülke genelindeki çeşitli noktalarda bulunan reklam panolarında, hafta boyunca trafik ile ilgili uyarıcı görseller sergilenecek.
Tüm ilçelerde, önceden planlanan lise düzeyindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik, trafik konusunda farkındalık eğitimleri verilecek.
Ülke genelindeki trafik denetimleri sırasında, araç sürücülerine trafik kurallarını hatırlatan mıknatıs dağıtılacak.
GSM operatörleri Telsim ve Turkcell tarafından, tüm abonelere hafta içerisinde üçer kez olmak üzere, “Trafik Sloganı” içerikli SMS’ler gönderilecek.
Benzer haberler
Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman 11 Temmuz Basın Günü resepsiyona katıldı
İran lideri Hamaney, babasının öldürülmesinin "intikamının" alınacağı sözünü verdi
Apple’dan OpenAI’a dava: Ticari sırlarımızı çaldılar
ABD Savunma Bakanlığı, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayımladı
Gönyeli'de bazı sokaklarda elektrik kesintisi yapılacak
Kıbrıs Rum yönetimi Kıbrıs sorununda "Risk yaratacak bir sürece girmeyecek"
Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye-KKTC doğal gaz projesine itiraz hazırlığında
Baf limanında ciddi mazot ve sıvı atık kirliliği yaşanıyor
2. İncirli Mağara Kültür ve Sanat Festivali başladı



