Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Borsa için önemli uyarı: Statüsünü kaybedebilir Danimarka "Grönland satılık değil" mesajını yineledi Altın fiyatlarında kararsızlık: Yatırımcılar merak ediyor New York'ta 37 katlı binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle yollar kapatıldı Döviz kurlarında son durum (8 Temmuz 2026) Bugün hava nasıl olacak? (8 Temmuz 2026) Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı" Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026) Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak” Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu KIB-TEK açık artırma usulü muhtelif hurda kablo satışı yapacak Erdoğan "Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır" Trump "Türkiye Erdoğan liderliğinde askeri açıdan çok güçlü ülke haline geldi" BM Genel Sekreteri, liderlerin Kıbrıs sürecindeki olumlu angajmanını memnuniyetle karşıladı Nöbetçi eczaneler (7 Temmuz 2026) Borsa için önemli uyarı: Statüsünü kaybedebilir Danimarka "Grönland satılık değil" mesajını yineledi Altın fiyatlarında kararsızlık: Yatırımcılar merak ediyor New York'ta 37 katlı binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle yollar kapatıldı Döviz kurlarında son durum (8 Temmuz 2026) Bugün hava nasıl olacak? (8 Temmuz 2026) Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı" Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026) Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak” Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu KIB-TEK açık artırma usulü muhtelif hurda kablo satışı yapacak Erdoğan "Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır" Trump "Türkiye Erdoğan liderliğinde askeri açıdan çok güçlü ülke haline geldi" BM Genel Sekreteri, liderlerin Kıbrıs sürecindeki olumlu angajmanını memnuniyetle karşıladı Nöbetçi eczaneler (7 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Plastik atıklardan yol yapıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Plastik atıklardan yol yapıldı

İngiltere'de bir şirket, plastik atıkları kullanarak yol yapıyor. Yeni yöntemin hem atıklar için bir çözüm olabileceği hem de petrol tüketimini azaltabileceği belirtiliyor.

"Plastik yol" fikri İngiliz mühendis Toby McCartney'e ait. McCartney, plastik yol fikrini kızından esinlenerek geliştirmiş. Okulda öğretmeni kızına, "Okyanuslarımızda ne yaşar?" diye sormuş. Kızı da elini kaldırmış, "Plastik, öğretmenim" diye yanıt vermiş. McCartney, "Çocuğumun böyle bir dünyada büyümesini istemiyorum" diyor. McCartney, sonra Hindistan'da bazı mahallelerde halkın çukurları, plastik atıklarla doldurup bunları eriterek kapattığını hatırlamış ve kendi tekniğini geliştirmiş. Toby McCartney, karışımın içeriğinin ticari sır olduğunu söylüyor. Normalde yollar, yüzde 90 taş, kireçtaşı ve kumdan oluşuyor. Yaklaşık yüzde 10 oranında da zift kullanılıyor. Zift ham petrolden elde ediliyor. McCartney'nin yönteminde, ziftin yerini büyük oranda minik plastik topaklar (pelet) alıyor. Plastik Bu plastik topaklar evlerden ve iş yerlerinden toplanan plastik atıklardan yapılıyor. Bunlar işlenerek plastik topaklara dönüştürülüyor. Plastikler daha sonra asfalt fabrikasında, taş ocağından elde edilen taşlarla, bir miktar zifte ekleniyor. Dünyada 40 milyon km yol var. Bu yollar yüz milyonlarca varil petrol kullanılarak yapılıyor. McCartney'nin plastik asfaltı, İngiltere'nin kuzeybatısındaki Cumbria kentinde denendi. McCartney, plastik yolların asfalt yollara kıyasla çok daha ucuz ve dayanıklı olduğunu söylüyor. Kaynak: BBC

Benzer haberler

Dünya
Danimarka "Grönland satılık değil" mesajını yineledi 2026-07-08 08:34:52 New York'ta 37 katlı binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle yollar kapatıldı 2026-07-08 08:28:55 Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti 2026-07-07 21:57:06 Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi 2026-07-07 21:13:39 Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi 2026-07-07 21:10:22 Zelenskiy'nin gözü Ankara'daki NATO zirvesinde 2026-07-07 15:09:19 NATO yaşlanan E-3'leri değiştiriyor: Yeni uçakların tanesi 600 milyon dolar 2026-07-07 15:01:00 Yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Fransa'da 61 vilayette "turuncu" alarm verildi 2026-07-07 13:20:02 NATO Genel Sekreteri Rutte "Hava gücüne çok uluslu tanker takviyesi geliyor" 2026-07-07 12:26:05