Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu! Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha: Titreme hastası beyin pili ameliyatıyla sağlığına kavuştu 43 yaşındaki şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme! Haftalık gıda denetimlerinde 5 çeşit ürün imha edildi! Toprak set ile ağaca çarpan araç takla attı, 1'i ağır 2 kişi yaralandı! Mahmut Sert hayatını kaybetti! HIV’in 35 yıllık küresel dolaşım haritası Lancet’te yayımlandı Nöbetçi eczaneler (5 Haziran 2026) Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformuna üye dernekler CMC Maden atıkları tesisi önünde eylem yaptı Mayıs ayı hayat pahalılığı açıklandı İntörn tıp öğrencilerine yönelik burs başvuruları pazartesi sona erecek CTP Vadili’de halkla bir araya geldi Mayıs ayı hayat pahalılığı açıklandı! Çalışma Bakanı Hasipoğlu'na stajyerlerle ilgili yasa taslağı sunuldu Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı yarın yapılacak Yeltekin "Yabancı şirketlere halkımızın mallarını peşkeş çekmek hakkımızı teslim etmektir” İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu! Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha: Titreme hastası beyin pili ameliyatıyla sağlığına kavuştu 43 yaşındaki şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme! Haftalık gıda denetimlerinde 5 çeşit ürün imha edildi! Toprak set ile ağaca çarpan araç takla attı, 1'i ağır 2 kişi yaralandı! Mahmut Sert hayatını kaybetti! HIV’in 35 yıllık küresel dolaşım haritası Lancet’te yayımlandı Nöbetçi eczaneler (5 Haziran 2026) Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformuna üye dernekler CMC Maden atıkları tesisi önünde eylem yaptı Mayıs ayı hayat pahalılığı açıklandı İntörn tıp öğrencilerine yönelik burs başvuruları pazartesi sona erecek CTP Vadili’de halkla bir araya geldi Mayıs ayı hayat pahalılığı açıklandı! Çalışma Bakanı Hasipoğlu'na stajyerlerle ilgili yasa taslağı sunuldu Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı yarın yapılacak Yeltekin "Yabancı şirketlere halkımızın mallarını peşkeş çekmek hakkımızı teslim etmektir”
Dolar
Euro
Sterlin

PKK'nın fesih kararı: "Kritik bir eşiği aştık"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
PKK'nın fesih kararı: "Kritik bir eşiği aştık"

Kabine toplantısı sonrası PKK'nın kendini feshettiğini açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörsüz Türkiye hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Bugün kritik bir eşiği daha aştık." dedi. Erdoğan açıklamayı, Kuzey Irak, Suriye ve Avrupa başta olmak üzere, örgütün tüm uzantılarını kapsayan bir karar olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Toplantının ardından konuşan Erdoğan, "Terörsüz Türkiye hedefimize engelleri aşarak, önyargıları kırarak, fitne ve nifak tuzaklarını bozarak emin adımlarla yürüyoruz. Cumhur İttifakı olarak iç cephemizi tahkim etme amacıyla büyük bir samimiyetle hayata geçirdiğimiz 'Terörsüz Türkiye' sürecinde kritik bir eşiği daha aştık. Alınan kararı ülkemizin güvenliğinin, milletimizin ebedi kardeşliğinin perçinlenmesi adına önemli buluyoruz. Her alanda yeni bir dönemin kapıları açılacaktır. Ocaklara ateş düştüğü günler geride kalmıştır.  Açıklamayı, Kuzey Irak, Suriye ve Avrupa başta olmak üzere, örgütün tüm uzantılarını da kapsayan bir karar olarak değerlendiriyoruz. İstihbarat teşkilatımız ve diğer birimlerimiz bir yol kazasının yaşanmaması ve verilen sözlerin tutulması için bundan sonraki süreci de çok büyük bir hassasiyetle takip edecektir. Daha kapsamlı açıklamaları önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Biz de devlet aklı ve ciddiyetiyle gereken takibi anbean yapacağız" dedi. Erdoğan ayrıca, başta MHP Genel Başkanı Bahçeli olmak üzere 'Terörsüz Türkiye' çalışmalarına samimiyetle sahip çıkan, emeği olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Benzer haberler

Featured
İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor 2026-06-05 18:45:00 İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" 2026-06-05 18:29:00 Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor 2026-06-05 18:19:00 Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak 2026-06-05 18:03:00 İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu! 2026-06-05 17:44:00 Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha: Titreme hastası beyin pili ameliyatıyla sağlığına kavuştu 2026-06-05 17:39:00 43 yaşındaki şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme! 2026-06-05 17:32:00 Haftalık gıda denetimlerinde 5 çeşit ürün imha edildi! 2026-06-05 17:17:00 Toprak set ile ağaca çarpan araç takla attı, 1'i ağır 2 kişi yaralandı! 2026-06-05 17:11:00