Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Güney Kıbrıs Holguin’in Brüksel ziyaretini “daha ileri gelişmeler açısından belirleyici” görüyor Gençlerin istihdamında en büyük sorun: Eğitim sistemi ve iş gücü piyasası uyumusuzluğu Nöbetçi eczaneler (27 Haziran 2026) "Mağusa Limanı: Hafızaya Davet" sergisi açılıyor Her Daim Doğa Dostları Grubu'ndan yerel yönetimlere çağrı Toprak Sempozyumu devam ediyor Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı Bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı İzcan ”Federal birleşik Kıbrıs için kararlı adımlar atınız” Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek AB'den Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye aşı soruşturması İran Devrim Muhafızları Ordusu "ABD'nin saldırısına seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" Güney Kıbrıs Holguin’in Brüksel ziyaretini “daha ileri gelişmeler açısından belirleyici” görüyor Gençlerin istihdamında en büyük sorun: Eğitim sistemi ve iş gücü piyasası uyumusuzluğu Nöbetçi eczaneler (27 Haziran 2026) "Mağusa Limanı: Hafızaya Davet" sergisi açılıyor Her Daim Doğa Dostları Grubu'ndan yerel yönetimlere çağrı Toprak Sempozyumu devam ediyor Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı Bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı İzcan ”Federal birleşik Kıbrıs için kararlı adımlar atınız” Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek AB'den Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye aşı soruşturması İran Devrim Muhafızları Ordusu "ABD'nin saldırısına seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz"
Dolar
Euro
Sterlin

Petrolde savaş çanları çalıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Petrolde savaş çanları çalıyor

ABD istihbaratının İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine olası bir saldırıya hazırlandığını öne sürdüğü haberiyle petrol sıçrama yaptı.

Brent ham petrolü varil başına 66 doların üzerine çıkarken, West Texas Intermediate kazançlarını azaltmadan önce yüzde 3,5 kadar yükseldi. CNN'in kimliği açıklanmayan yetkililere dayandırdığı haberine göre, İsrailli liderlerin saldırıları gerçekleştirip gerçekleştirmeme konusunda nihai bir karar verdikleri net değildi. Petrol geçen haftadan bu yana İran-ABD nükleer görüşmelerinin akıbetine dair karışık manşetlerle dalgalı bir seyir izliyor ve bu da yılın ilerleyen dönemlerinde arz fazlası olması beklenen bir piyasaya daha fazla varilin dönmesinin önünü açabilir. İsrail tarafından gerçekleştirilecek bir saldırı bu müzakerelerde ilerleme kaydedilmesini engelleyecek ve dünya ham petrolünün yaklaşık üçte birini tedarik eden Orta Doğu'daki huzursuzluğu artırması bekleniyor. Westpac Banking Corp. emtia ve karbon araştırmaları başkanı Robert Rennie, "Bu, ABD-İran nükleer görüşmelerinde risklerin ne kadar yüksek olduğunun ve İran'ın ticari nükleer kapasitesini korumakta ısrar etmesi halinde İsrail'in ne kadar ileri gidebileceğinin en açık işareti. Mevcut görüşmeler hiçbir yere varmayacak gibi göründüğü sürece ham petrol risk primini koruyacaktır." dedi. PARA BİRİMLERİ DE YÜKSELDİ CNN'in raporu, İsviçre frangı ve Japon yeni gibi geleneksel para birimlerini de kısa süreliğine yükseltti. ABD Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi yorum taleplerine hemen yanıt vermedi. Washington'daki İsrail Büyükelçiliği ise yorum yapmayı reddetti.

Benzer haberler

Ekonomi
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı 2026-06-27 11:42:00 Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü! 2026-06-26 21:55:23 Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026) 2026-06-26 21:18:56 Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı 2026-06-26 19:06:06 ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" 2026-06-26 18:44:08 Borsa güne yatay seyirle başladı 2026-06-26 11:32:00 Altın fiyatları düştü, yatırımcının kafası karıştı 2026-06-26 10:37:00 Küresel piyasalarda maliyet baskısı 2026-06-26 10:28:00 Döviz kurlarında son durum (26 Haziran 2026) 2026-06-26 08:08:00