Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele"
Dolar
Euro
Sterlin

Petrolde gözler Davos'ta

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Petrolde gözler Davos'ta

Brent petrolün varili, uluslararası vadeli piyasalarda 63,65 dolardan işlem görüyor.

Dün 64,51 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 63,50 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.36 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,2 artarak 63,65 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 59,69 dolardan alıcı buldu.

Küresel piyasalarda jeopolitik gerilimlerin derinleşmesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret politikalarına ilişkin sert mesajları, yatırımcıların risk algısını artırırken petrol fiyatları da bu gelişmelerin etkisiyle yükseliş eğilimini sürdürdü.

Dünya genelinde devam eden jeopolitik risklere ABD'nin yeni tarife tehditlerinin eklenmesi, fiyatların yönü üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Trump'ın Grönland'a ilişkin sert tutumu ve Avrupalı liderlerden gelen misilleme sinyalleri, piyasalarda belirsizliği artırdı. Bu gelişmeler, küresel arz güvenliğine yönelik endişeleri yeniden gündeme taşıdı.

Trump'ın, kendisine destek vermeyen 8 Avrupa ülkesine 1 Şubat’tan itibaren yüzde 10, 1 Haziran'dan itibaren ise yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağını açıklaması, ticaret savaşlarının yeniden alevlenebileceği beklentilerini güçlendirdi. Söz konusu tarifelerin, ABD'nin Grönland'ı almasına yönelik anlaşmaya varılana kadar yürürlükte kalacağının belirtilmesi, piyasalardaki tansiyonu yükseltti.

- Gözler Davos'taki mesajlara çevrildi

Jeopolitik ve ticari gerilimlerin etkisiyle küresel piyasalarda risk algısı yükselirken, enerji arz güvenliğine ilişkin endişeler petrol piyasasında alımları beraberinde getirdi.

Gözler bugün İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) çevrildi. Trump'ın burada yapması beklenen konuşmada, özellikle Grönland ve ticaret politikalarına ilişkin vereceği mesajların piyasalarda etkili olması bekleniyor. Trump, daha önce verdiği bir röportajda Davos'ta Avrupa ile "bir çıkış yolu" bulunabileceğini ifade etmişti.

Öte yandan artan risk iştahsızlığı, güvenli liman talebini güçlendirdi. Altının ons fiyatı rekor seviyelere yükselirken, ABD Hazine tahvilleri satış baskısı altında kaldı ve dolar endeksi zayıflama eğilimini sürdürdü.

Dolar endeksindeki gerileme, dolar cinsinden fiyatlanan petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha cazip hale getirerek petrol fiyatını artırıyor.

Jeopolitik ve tarife gerilimlerinin yanı sıra ABD Merkez Bankasında (Fed) mevcut başkan Jerome Powell'ın ardından görevi devralacak ismin kim olacağı da piyasalarda yakından izleniyor. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Davos'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni Fed başkan adayının gelecek hafta Trump tarafından açıklanabileceğini söyledi.

Fed'in düşük faiz politikasının süreceğine yönelik beklentiler, ekonomik büyüme ve petrol talebinin artacağı öngörüsüyle fiyatlara yukarı yönlü destek sağlamayı sürdürüyor.

Analistler, yeni Fed başkanının Trump'ın düşük faiz politikasını sürdürmesinin kısa vadede piyasalar tarafından olumlu karşılanabileceğini, ancak orta ve uzun vadede Fed'in bağımsızlığına ilişkin endişeleri artırabileceğini belirtiyor.

Brent petrolde teknik olarak 65,17 dolar direnç, 59,43 dolar ise destek seviyesi olarak izleniyor.

Benzer haberler

Ekonomi
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı 2026-06-13 13:12:00 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor 2026-06-13 12:20:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Haziran 2026) 2026-06-12 20:43:00 Borsa günü 13.743,50 puandan tamamladı 2026-06-12 19:22:00 Bitcoin nefes aldı, 63 bin dolar aşıldı 2026-06-12 17:59:00 Küresel piyasalarda "barış" fiyatlanıyor 2026-06-12 10:01:00 Altın fiyatları kararsız seyrediyor 2026-06-12 08:58:00 Finans tarihinin en büyüğü: SpaceX’ten 75 milyar dolarlık halka arz 2026-06-12 08:50:00 Döviz kurlarında son durum (12 Haziran 2026) 2026-06-12 08:31:00