Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yeşil Okullar Projesi Ödül Töreni yapıldı ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı En son hava durumu tahminleri (13 Haziran 2026) Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı" Tahtın en güçlü varisiydi: Üç yıldır hastanede olan Prenses yaşamını yitirdi Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Haziran 2026) Çeler “Ak güvercin Meclis’te yerini alacak” Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oldu İncirli “Sektörlerin önünü açacak politikaları hayata geçireceğiz” CHP'de iki belediye başkanının ihracı istendi Borsa günü 13.743,50 puandan tamamladı Hristodulidis Holguin ile görüştü Elma, domates ve marullar imha edildi! Dinçyürek “Yeni Lefkoşa Hastanesi 2027 sonuna, Karpaz Hastanesi ise bu yıl sonuna tamamlanacak” Yangın riskine karşı 900’e yakın çöp torbası atık toplandı CTP’nin Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli Türkiye-Avustralya maçı Millet Bahçesi’nde dev ekranda izlenecek Bitcoin nefes aldı, 63 bin dolar aşıldı Kıbrıs Rum Meclisi’nde komite dağılımı yapıldı, boşta kalan komiteler ELAM’a verildi Meteoroloji açıkladı: Yarından itibaren yer yer yağmur bekleniyor! Yeşil Okullar Projesi Ödül Töreni yapıldı ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı En son hava durumu tahminleri (13 Haziran 2026) Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı" Tahtın en güçlü varisiydi: Üç yıldır hastanede olan Prenses yaşamını yitirdi Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Haziran 2026) Çeler “Ak güvercin Meclis’te yerini alacak” Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oldu İncirli “Sektörlerin önünü açacak politikaları hayata geçireceğiz” CHP'de iki belediye başkanının ihracı istendi Borsa günü 13.743,50 puandan tamamladı Hristodulidis Holguin ile görüştü Elma, domates ve marullar imha edildi! Dinçyürek “Yeni Lefkoşa Hastanesi 2027 sonuna, Karpaz Hastanesi ise bu yıl sonuna tamamlanacak” Yangın riskine karşı 900’e yakın çöp torbası atık toplandı CTP’nin Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli Türkiye-Avustralya maçı Millet Bahçesi’nde dev ekranda izlenecek Bitcoin nefes aldı, 63 bin dolar aşıldı Kıbrıs Rum Meclisi’nde komite dağılımı yapıldı, boşta kalan komiteler ELAM’a verildi Meteoroloji açıkladı: Yarından itibaren yer yer yağmur bekleniyor!
Dolar
Euro
Sterlin

Petrol fiyatları son 13 ayın en yüksek seviyelerinde seyrediyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Petrol fiyatları son 13 ayın en yüksek seviyelerinde seyrediyor

Petrol fiyatları son 13 ayın en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Cuma günü 62,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 62,43 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.57 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,76 artışla 63,53 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 60,77 dolardan alıcı buldu.

Fiyatların yükselişinde, Yemen hükümetine destek veren Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin İran destekli Husilere ait patlayıcı yüklü bir insansız hava aracını (İHA) etkisiz hale getirdiğini açıklamasının ardından bölgede gerilimin tırmanacağı endişesi etkili oldu.

Koalisyon güçlerinden yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan’ın güneyindeki Abha Havalimanı’nı hedef alan İHA’nın düşürüldüğü belirtilmişti.

Geçen hafta Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun uyguladığı üretim kesintisiyle desteklenen fiyatlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka artış hızındaki yavaşlama ve ABD’de teşvik paketinin akaryakıt talebini artıracağı beklentisiyle yukarı yönlü ivmelenmeye devam ediyor.

”YÜKSELİŞ EĞİLİMİ AŞILAMA ÇALIŞMALARINA PARALEL İLERLEYECEK”

Politik Risk ve Petrol Analisti Jose Chalhoub, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’nin ticari ham petrol stoklarında yaşanan düşüşe ve Suudi Arabistan liderliğindeki üretim kesintisinin uygulanması konusunda OPEC+ ülkelerinin uyumuna işaret ederek, yatırımcıların daha iyimser bir piyasa umuduyla şimdilik mevcut seviyelerden memnun göründüğünü ifade etti.

Chalhoub, fiyatlardaki yükseliş eğiliminin ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünya genelindeki geniş çaplı aşılama çalışmalarına paralel ilerleyeceğini belirterek, “Birçok ülkede devam eden karantina süreleri, mevsimsel faktörler ve jeopolitik riskler petrol talebi ve talebin ne kadar sürede salgın öncesi seviyelere ulaşacağını belirleyici etkenler olmaya devam ediyor. Bu etkenler petrol fiyatlarının yükselişini daha da destekleyebilir ve bu da ABD kaya petrolü üreticileri için olumlu olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Brent petrolde teknik olarak 63,68 ile 63,82 dolar aralığının direnç, 63,52 ile 63,40 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

(AA)

Benzer haberler

Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Haziran 2026) 2026-06-12 20:43:00 Borsa günü 13.743,50 puandan tamamladı 2026-06-12 19:22:00 Bitcoin nefes aldı, 63 bin dolar aşıldı 2026-06-12 17:59:00 Küresel piyasalarda "barış" fiyatlanıyor 2026-06-12 10:01:00 Altın fiyatları kararsız seyrediyor 2026-06-12 08:58:00 Finans tarihinin en büyüğü: SpaceX’ten 75 milyar dolarlık halka arz 2026-06-12 08:50:00 Döviz kurlarında son durum (12 Haziran 2026) 2026-06-12 08:31:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Haziran 2026) 2026-06-11 21:55:00 Avrupa Merkez Bankası Eylül 2023'ten bu yana ilk kez faiz artırdı 2026-06-11 20:29:00